null El Pla Director de l’Institut Bruguers de Gavà garanteix la reforma integral del centre

 El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha lliurat el Pla a l’alcaldessa, Raquel Sánchez, i l’Ajuntament l’analitzarà amb detall. Es preveu una inversió de 2,2 milions d’euros en cinc anys.  Finalitzades les obres de l’Institut Escola Gavà Mar, que entrarà en funcionament al setembre.  Ajuntament i Generalitat han analitzat de forma conjunta l’inici del curs 2020-2021


L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, han mantingut aquest matí una reunió de treball a l’Ajuntament, en el decurs d’una visita oficial que ha finalitzat a l’Institut Escola Gavà Mar, on han fet un recorregut pel nou edifici que entrarà en funcionament al setembre.

En el decurs de la reunió, el conseller ha lliurat a l’alcaldessa el Pla Director de reforma integral de l’Institut Bruguers. Ara, els tècnics municipals i la comunitat educativa del centre han d’analitzar amb detall el Pla, que comporta una inversió de 2,2 milions d’euros. A la reunió les dues administracions han acordat l’inici d’una primera fase del Pla amb obres que es faran aquest estiu. En concret, millora de les pistes exteriors, millores en accessibilitat i a l’accés principal del centre.

Raquel Sánchez ha afirmat que “avui hem fet un pas molt important per complir amb una reivindicació històrica de la ciutat com és la reforma integral de l’Institut Bruguers. Fa dos anys, el conseller es va comprometre a presentar un nou Pla Director que signifiqués una reforma integral del centre i no intervencions aïllades, i avui és una realitat”.

De la seva banda, Josep Bargalló ha manifestat que “la reforma és gairebé semblant a una construcció nova i permetrà que Gavà disposi d’un institut amb totes les condicions i necessitats cobertes”.

El Pla Director contempla la reforma i millora de l’actual edifici en cinc etapes que es desenvoluparan sense que tinguin afectació en l’activitat del centre, durant els mesos d’estiu. És previst que les obres estiguin enllestides pel curs 2024-2025.

Després de la reunió mantinguda a l’Ajuntament, s’ha fet una visita al nou Institut Escola Gavà Mar, on les obres han quedat enllestides. Una actuació que per l’alcaldessa ha suposat “complir amb la reivindicació de la comunitat educativa del centre, del barri i també del conjunt de la ciutat”. Sánchez ha mostrat la seva satisfacció pel fet que el nou edifici podrà entrar en funcionament al setembre, un cop es facin les actuacions necessàries per equipar les instal·lacions.

El conseller Bargalló ha valorat que “en els moments de crisi en què vivim l’autoritat educativa no podria fer res en cada municipi sense la col·laboració dels ajuntaments. El món local és la clau del desenvolupament del nostre país i Gavà n’és un exemple.”

El projecte ha contemplat la construcció d’un edifici adossat al ja existent de planta baixa i planta pis que acull 8 aules de secundària, una aula complementària, una aula taller i un laboratori, així com lavabos. L’actuació ha tingut en compte que l’impacte del nou edifici en l’entorn vegetal que l’envolta sigui el mínim possible. També s’incorporen aquells elements necessaris per garantir l’eficiència energètica, amb aïllament acústic i tèrmic, i el màxim aprofitament de la llum solar.

 

Finalment, l’alcaldessa de Gavà i el conseller d’Educació han analitzat les perspectives que es plantegen de cara a l’inici del curs 2020-2021, previst pel 14 de setembre. Ajuntament i Generalitat han coincidit en afirmar que malgrat la situació provocada per la COVID-19 cal abordar l’inici del curs amb la màxima normalitat possible. En aquest sentit, s’estan preparant tots els dispositius per a l’obertura i organització dels centres i els seus entorns per garantir totes les mesures de seguretat i higiene.

Raquel Sánchez ha afirmat que “l’Ajuntament, dins les seves possibilitats, dóna el suport que sigui necessari per aconseguir un sistema educatiu fort, una escola pública forta que tot i la crisi sanitària estigui preparada per abordar la situació amb garanties i sense detriment de l’ensenyament dels nostres infants i joves”.

En la mateixa línia s’ha expressat Josep Bargalló, tot afirmant que “hem de treballar per una plena normalitat perquè la única manera per acabar amb la crisis social i comunitària conseqüència de la crisi sanitària i econòmica és l’aposta per aquest sistema públic que dóna valor a la societat i on l’escola és el pal de paller”.