null L’Ajuntament de Gavà continua amb la desescalada d’equipaments i activitats

• Les diferents instal.lacions seguiran amb el seu procés de reobertura progressiu • Els equipaments acolliran propostes tant per usuaris i usuàries com per infants i joves


L’Ajuntament de Gavà continua amb el procés progressiu de desescalada dels equipaments municipals esportius i culturals. Recordem que les instal.lacions es van tancar el passat mes de març arran de la crisi sanitària de la covid-19. La seva reobertura es fa seguint les mesures de seguretat i higiene dictaminades per les autoritats sanitàries.

Equipaments esportius des del passat 15 de juny es troben oberts:

-La pista d'atletisme de l’estadi de la Bòbila tant per als esportistes del Club Atletisme com per als integrants de la resta d'entitats que en fan ús.

-S’han habilitat dues seus de les Oficines d’entitats. Una al Pavelló Can Tintorer i la segona a l’Estadi la Bòbila. La seva obertura té com a objectiu facilitar la tasca de les entitats de cara a les inscripcions dels casals i també perquè puguin començar a treballar de cara la propera temporada.

De cara al mes de juliol es procedirà a la reobertura d’altres instal.lacions esportives com són:

-1 de juliol: Es reobrirà la Nova Piscina de la Zona Esportiva Diagonal. També la sala de fitness i la pista de l’Estadi La Bòbila obrirà per abonats/des.

-6 de juliol: Obertura de la resta d’instal.lacions per esportistes a demanda dels clubs. En concret obriran les seves portes els pavellons de Can Tintorer i Jacme March, camp de futbol de Can Tintorer i de l’Estadi Municipal La Bòbila i pista coberta del Marcel·lí Moragas. Per les mesures de salut i seguretat, l’aforament estarà limitat. La Zona Esportiva de Can Torelló restarà tancada a l’espera dels treballs de manteniment i sanejament que s’hi han de fer.

-La piscina municipal de Can Tintorer no obrirà fins al mes de setembre, quedant com cada any, una piscina oberta durant els mesos de juliol i agost

 

A les intal.lacions i centres esportius així com a les piscines es pot fer activitat esportiva, sense contacte físic.

D’altra banda, es permeten els entrenaments individuals de professionals i federats a més de l’entrenament bàsic de lligues professionals i no professionals federades sense contacte físic i mantenint la distància de seguretat.

Pel que fa a les biblioteques, el proper 25 de juny s’obrirà la sala de lectura de la Biblioteca Municipal Josep Soler Vidal, on fins ara només es prestava el servei de préstec. Així mateix, a partir del mes de juliol s’hi obrirà la terrassa per la realització de diferents activitats. Ja al setembre es reobriran la resta de plantes de l’equipament i la Biblioteca Marian Colomé.

Quan als equipaments socioculturals, alguns ja han reobert les seves portes i altres ho faran properament.

-La Casa Gran va obrir ahir 22 de junt per espais d’estudi, i a partir del juliol per activitats pels joves.

-L’Espai Maragall i el Casal de Cultura American Lake obriran al juliol per l’organització d’activitats d’estiu per a infants i joves.

-El Museu de Gavà i el Parc Arqueològic de les Mines reiniciaran l’activitat properament.

-Punt de Trobada situat en el Casal de l’AV de Can Tintorer va obrir el passar 12 de juny.

-Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç, CDIAP, va reiniciar la seva activitat el passat 15 de juny en horari de 9 a 18.30 hores els dilluns i dimarts.

-Centre de Dia de la FAGA, l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer i altres demències de Gavà va començar ahir a atendre de forma presencial.

-CAVIGA, el centre ocupacional, obrirà el proper 25 de juny de 9 a 14 h. amb atenció personalitzada.

 

Espais reservats per a entitats

D’altra banda, de forma paral.lel.la a l’obertura progressiva d’equipaments, l’Ajuntament s’ha adreçat a les entitats de la ciutat per comunicar-los que ja poden gestionar la cessió d’equipaments i espais per poder realitzar activitats. Aquesta cessió es fa amb condicions de seguretat i amb aforaments limitats i sempre i quan els serveis municipals hi puguin donar el suport necessari.

Els espais que es posen a disposició de les entitats són:

-Casal American Lake

-Museu de Gavà

-Casal de la Gent Gran el Centre

-Casal de la Gent Gran de Can Tintorer

Així mateix, s’obren espais a l’aire lliure per activitats organitzades per entitats:

-Parc de la Torre Lluch

-Plaça Balmes

-Plaça Josep Tarradelles

-Zona de la Vela a Gavà Mar

En aquesta fase de desescalada, des d’ahir el Cementeri ja ofereix el seu servei habitual. Així obre de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i de 15 a 18 hores. Els dissabtes, diumenges i festius obre de 10 a 13.30. Excepte el dia 24 de juny que el recinte restarà tancat. Es tracta d’un dels 4 dies de l’any que el cementiri roman tancat.

Pel que fa al Tanatori de Castelldefels-Gava, situat al passeig del Ferrocarril, 385, cantonada amb el c.Isaac Peral i el Polígon del Camí Ral, ofereix els seus serveis de forma habitual.

 

Serveis Municipals

Els servis municipals estan plenament actius, si bé es continua fomentant el teletreball. Per rebre atenció cal demanar cita prèvia.

  • Es pot sol.licitar la cita prèvia a través dels telèfons 900 663 388 o bé al 9326391 00 o mitjançant la seu electrònica https://eseu.gava.cat
  • Es prioritza l’atenció telefònica. En cas que sigui imprescindible, i prèvia valoració per part del personal municipal, s’atén de forma presencial, però sempre amb cita prèvia. Aqueta atenció presencial s’ofereix a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Gavà (plaça Jaume Balmes).