null Ampli ventall de propostes infantils i juvenils per gaudir de l’estiu a Gavà

Les propostes organitzades per l’Ajuntament i per les entitats de la ciutat s’adapten per complir amb les mesures de seguretat i higiene


L’Ajuntament de Gavà i les entitats de la ciutat han programat un ventall d’activitats infantils i juvenils de diversa tipologia amb l’objectiu d’acompanyar els infants i joves durant aquests mesos de vacances d’estiu. Unes propostes que en l’actual context, arran de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, esdevenen més necessàries per recuperar les relaciones socials, retrobar-se amb la natura i els espais oberts. I és en el marc d’aquesta situació que, tant les activitats municipals com les organitzades per les entitats, s’adapten a les normatives de prevenció i higiene dictaminades per les autoritats sanitàries.

 

Per fer front a les despeses que suposen la implementació d’aquestes mesures, l’Ajuntament obrirà una convocatòria específica per tal que aquestes despeses no incrementin el cost del casal i que les famílies l’hagin d’assumir per la participació dels fills o filles a les activitats. Aquesta ajuda es complementa amb les subvencions de suport a les famílies mitjançant la convocatòria de beques per a les activitats d’estiu i les de suport per a joves i infants amb discapacitat a través de les beques que les famílies interessades han de sol·licitar.

 

En quan a la programació, les famílies podran optar per un ampli programa d’iniciatives com ara casals de lleure, colònies, activitats culturals o activitats esportives. Propostes totes elles per que els infants puguin continuar el seu creixement integral, gaudint del lleure mentre aprenen i adquireixen noves competències. Cal tenir en compte que, l’educació en el lleure és una eina educativa que agafa molt de protagonisme durant els períodes de vacances.

 

L’oferta municipal contempla l’organització del casal d’estiu a Ca n’Espinós que tindrà lloc a l’escola Jacme March, les activitats al barri d’Ausiàs March i un casal d’estiu de lleure al mes d’agost al Casal Municipal de Can Tintorer. L’Espai Jove La Casa Gran es suma a aquesta oferta d’activitats per als més joves, amb una oferta de tallers i cursos. Tanca l’oferta municipal els tallers assistits per als i les joves de primària i secundària.

 

L’oferta contempla diversos casals esportius, que incorporen tant el Casal Municipal d’Esports, com els casals i campus esportius de diferents clubs esportius de la ciutat amb propostes que recullen la pràctica de diversos esports.

Altres activitats, com el Casal Artístic a l’Espai Maragall repeteixen l’èxit de la seva programació durant el mes de juliol. Les escoles de música i de pintura complementen aquesta oferta, amb un seguit d’activitats especialitzades en la temàtica.

A la Guia d’Activitats infantils i juvenils d’estiu 2020 es poden consultar els horaris i els dies d’inscripcions de cadascuna de les activitats.