null L’Ajuntament implica els sindicats majoritaris en la reactivació econòmica de Gavà

Ahir va tenir lloc una reunió telemàtica entre el govern municipal i els secretaris comarcals d’UGT i CCOO


L’Ajuntament de Gavà aconsegueix nous suports en la posada en marxa de propostes concretes per afrontar les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia de coronavirus a la ciutat.

Els sindicats majoritaris al Baix Llobregat s’han sumat a l’espai consultiu i de treball virtual constituït la setmana passada per rellançar l’economia i l’ocupació de Gavà un cop se superi l’alarma decretada pel coronavirus. Va ser ahir, en el decurs d’una reunió per videoconferència entre l’alcaldessa Raquel Sánchez i els secretaris comarcals d’UGT i CCOO, Carlos de Pablo i Josep Maria Romero, respectivament.

A la sessió, s’ha fet una anàlisi de la situació actual i de com haurà de ser la progressiva tornada a l’activitat: sempre garantint-se, per part de les empreses, les mesures de protecció dels treballadors i treballadores.

Ajuntament i sindicats també han compartit la necessitat de diàleg social i de l’impuls públic a serveis cabdals per garantir l’estat del benestar, com ara a les residències de gent gran, que avui dia tenen moltes dificultats per tenir unes condicions òptimes de treball.

A la trobada telemàtica, l’Ajuntament també ha traslladat als agents socials la feina feta per gestionar una crisi que depassa l’àmbit sanitari i que està tenint greus afectacions en l’economia i l’ocupació a Gavà.

Aquesta tasca s’ha traduït en el reforç dels canals no presencials d’atenció i informació per atendre dubtes i consultes relacionades amb les conseqüències de la pandèmia en l’àmbit laboral, empresarial i del comerç.

També en noves mesures fiscals, com una pròrroga dels tributs municipals i un pla de pagament especial de taxes i impostos municipals en sis fraccionaments al llarg de l’any per a persones empadronades a Gavà que s’hagin vist afectades per un ERTO derivat del Decret d’Alarma de 14 de març. Aquest fraccionament es fa extensiu a empreses i autònoms amb activitats econòmiques amb seu a Gavà que han hagut d’aturar l’activitat per la pandèmia.

Altres esforços estan adreçats a la posada en marxa de noves iniciatives per a la reactivació econòmica del teixit productiu, comercial i de la restauració de Gavà.