null L’Ajuntament suspèn la Festa Major de Sant Pere

El pressupost previst es destinarà a pal·liar les conseqüències de la pandèmia i estudiarà mecanismes per donar suport a les entitats culturals, socials, cíviques i esportives


L’Ajuntament de Gavà ha acordat la suspensió de la Festa Major de Sant Pere, que s’havia de celebrar del 25 al 29 de juny. La decisió ve motivada, en primer lloc, per la situació creada per la pandèmia del COVID-19 i les limitacions que previsiblement hi haurà en les dates previstes. I d’altra banda, per la impossibilitat de preparar una programació amb el temps i sobretot amb la qualitat i els atractius necessaris que l’Ajuntament sempre ha volgut que tingui la Festa Major de la ciutat.

 

L’Ajuntament ha optat per mantenir i concentrar en aquests moments la màxima atenció en la gestió i els efectes de la crisi sanitària i les seves múltiples dimensions, i això implica el conjunt dels equips i serveis municipals, també els més directament relacionats amb la preparació de la Festa Major.

 

Coherent amb aquesta orientació, l’Ajuntament destinarà el pressupost inicialment previst per a la Festa Major, 165.000 euros, a pal·liar les conseqüències de la pandèmia. En les properes setmanes s’analitzaran les necessitats existents per determinar el destí d’aquest import, i es tindrà en compte la capacitat de donar suport al teixit social, associatiu, cultural i comercial de la ciutat. Aquesta iniciativa se suma a d’altres que ja s’han pres, com ara dedicar els 150.000 euros del cost de la Fira d’Espàrrecs a minvar l’impacte econòmic de la crisi.

 

L’Ajuntament és conscient de la transcendència que té suspendre la Festa Major i de l’impacte que té en la ciutadania en conjunt, i en particular amb les entitats de la ciutat, però apel·la a la comprensió i agraeix la implicació que el teixit associatiu ha tingut en tot moment, també ara en plena crisi del COVID-19. L’Ajuntament manté i reforçarà el diàleg amb totes les entitats per explorar les iniciatives que es puguin dur a terme quan les condicions millorin, sempre atenent els requeriments de les autoritats sanitàries i governamentals.

 

En aquest sentit, també s’ha deixat en suspens l’organització, el suport i la coordinació de qualsevol activitat festiva a la ciutat, fins a nou avís. Una d’aquestes activitats és el Festival de Titelles, la suspensió del qual s’ha decidit de comú acord amb la Fundació la Xarxa.

 

L’Ajuntament coneix perfectament i valora de manera altament positiva les nombroses activitats i iniciatives de tota mena que tenen lloc a Gavà entre la primavera i l’estiu, però la situació actual obliga a prendre aquesta decisió. En qualsevol cas, l’Ajuntament estudiarà mecanismes per donar suport a l’activitat de les entitats i dels sectors cultural, associatiu, cívic i esportiu, de cara a la superació de la crisi sanitària i les seves repercussions.