null L’Ajuntament reforça el control policial

Es fa una crida a la ciutadania a què compleixi les restriccions de l’estat d’alarma


L’Ajuntament de Gavà intensificarà els controls policials per garantir que tothom compleix amb les restriccions de l’estat d’alarma.

Aquesta ha estat l’última mesura acordada avui pel comitè de coordinació COVID-19, que presideix l’alcaldessa Raquel Sánchez. El comitè manté reunions diàries, via telemàtica, per supervisar i establir noves intervencions d’acord amb l’estat d’emergència del Pla de Protecció Civil. L’objectiu: de frenar la propagació del coronavirus i garantir la prestació dels serveis municipals, d’acord amb les indicacions del Govern espanyol i de la Generalitat de Catalunya.

 

Crida a la responsabilitat

 

Des de l’Ajuntament es fa una crida a la ciutadania perquè, amb l’arribada del cap de setmana, no abaixi la guàrdia i es quedi a casa.

 

  • Recordem que:

- Només estan permesos els desplaçaments per anar a la feina, a comprar o per tasques d’assistència a persones grans, menors, dependents, o especialment vulnerables.

- Només es permet la sortida puntual amb animals de companyia, per part d’una sola persona i durant el temps mínim que sigui imprescindible. L’animal ha d’estar lligat en tot moment.

- No està permès l’accés a espais públics, parcs, platges, per motius que no siguin els autoritzats.

 

Policia Municipal

 

La Policia Municipal està intensificant els controls policials a la via pública i comerços per garantir el compliment de les restriccions decretades per l’estat d’alarma.

 

  • Sancions: la Policia Municipal ha imposat fins al moment una quarantena de sancions per incompliment de les indicacions de seguretat a l’espai públic.
  • Es reforcen els requeriments presencials amb missatges per megafonia des dels vehicles policials.
  • S’intensifiquen els controls de vehicles en coordinació amb Mossos d’Esquadra
  • Més suport als centres d’atenció primària. Aquest matí, l’Ajuntament ha proveït de tanques els CAPS de Gavà perquè puguin regular-ne l’accés d’acord amb les indicacions de seguretat establertes. En cas d’incidents, els agents de la Policia Municipal es personaran d’immediat.

 

Serveis Socials

 

  • Gavà t’ajuda: el servei municipal per centralitzar el suport a persones que no poden sortir de casa per fer les gestions bàsiques, com ara les compres, i atendre les peticions de fer voluntariat està funcionament amb tota normalitat.

A hores d’ara s’han inscrit 52 voluntaris i s’han atès 20 peticions.

Telèfon: 93 263 91 33

 

  • El dispositiu de banc d’aliments funciona sense incidències.