null L’Ajuntament reforça la neteja i desinfecció de l’espai públic


L’Ajuntament de Gavà intensificarà a partir d’avui les tasques de neteja i desinfecció a la via pública.

Aquesta ha estat una de les mesures acordades avui pel comitè de coordinació COVID-19, que presideix l’alcaldessa Raquel Sánchez. El comitè manté reunions diàries, via telemàtica, per supervisar i establir noves intervencions d’acord amb l’estat d’emergència del Pla de Protecció Civil. L’objectiu: de frenar la propagació del coronavirus i garantir la prestació dels serveis municipals, d’acord amb les indicacions del Govern espanyol i de la Generalitat de Catalunya.

 

Neteja de l’espai públic

Es preveu intensificar la neteja i desinfecció d’espai públic a partir d’aquesta tarda-nit, sempre que no plogui ni bufi vent fort, ja que en aquestes condicions els tractaments no serien prou efectius.

 

  • Es reforça la desinfecció amb la polvorització d’una solució d’aigua i lleixiu al 0,1% en els indrets on es pot produir un major trànsit de persones: entorn de centres sanitaris, residències, farmàcies, establiments d’alimentació, entitats financeres i àrees de contenidors.

També es desinfecten amb una solució d’aigua i lleixiu al 0,5% o productes específics equivalents, les superfícies de marquesines d’autobusos, bancs del mobiliari urbà, caixers automàtics, ascensor de Lamote de Grignon i les baranes i passamans de les escales.

 

  • En els indrets abans esmentats, la desinfecció es farà diàriament. Les tasques es realitzaran majoritàriament en horari de tarda-nit per minimitzar les molèsties.

 

  • Totes les desinfeccions que es realitzen són innòcues, tant per a les persones com per als animals.

 

  • S’habilitarà el camió cuba per reforçar les tasques de desinfecció durant la nit.

 

Gestió de residus

 

L’Ajuntament manté els serveis de recollida de residus domiciliaris i comercials a través dels contenidors del carrer i del Porta a Porta amb la mateixa freqüència i horaris habituals. Resten aturats fins a nou avís els serveis de recollida de mobles, restes vegetals i residus especials, així com els serveis de deixalleria fixa, mòbil i Punt Verd de plaça Catalunya.

 

Per a una correcta gestió dels residus domiciliaries, l’Ajuntament ha publicat, a través de les xarxes socials, material divulgatiu que recull les indicacions següents:

 

. En cas que hi hagi una persona amb positiu o en quarantena, seguir les instruccions de l’Agència de Residus:

. En cas que hi hagi una persona amb positiu o en quarantena, seguir les instruccions de l’Agència de Residus:

- Faciliteu un cubell específic, preferiblement amb tapa i amb pedal d’obertura, a la persona que es troba confinada en l’habitació. Tots els residus de la persona malalta s’han de dipositar en una bossa de plàstic (bossa 1), que cal tancar adequadament.

- A la sortida de l’habitació ha d’haver una segona bossa d’escombraries (bossa 2) on es dipositarà la bossa 1 i els guants i mascareta emprats pel cuidador/a. La bossa 2 es tancarà adequadament abans de sortir de l’habitació.

- La bossa 2 s'ha de dipositar amb la resta dels residus domèstics a la bossa d'escombraries (bossa 3) corresponent al cubell de fracció resta. La BOSSA 3 també es tancarà adequadament.

- Està totalment prohibit dipositar-les en qualsevol altra fracció (orgànica, plàstic, paper, vidre o tèxtil).

 

. Gestió de residus per a la població en general:

- Cal continuar augmentant la recollida selectiva de residus. Per tant, els residus de les nostres llars es poden continuar dipositant als contenidors corresponents de paper, vidre, plàstics i metalls, orgànica i resta.

Els guants de làtex o nitril que es fan servir per fer la compra o altres usos no han de dipositar-se al contenidor groc, sinó al de resta.

- Cal intentar reduir al màxim la generació de residus, especialment la fracció resta.
- No s'han de deixar residus voluminosos a la via pública (mobles, matalassos, electrodomèstics...) i s’han de mantenir a casa fins que reobrin els serveis de deixalleria.

 

Controls policials

El comitè de coordinació COVID-19 també ha fet un balanç de les intervencions policials a la via pública per garantir el compliment de les restriccions decretades per l’estat d’alarma. Des de divendres i durant el cap de setmana s’han interposat una cinquantena de sancions.