Eleccions generals 2023

A Gavà, un total de 34.229 persones podran exercir el seu dret a vot a les eleccions municipals del pròxim 23 de juliol de 2023. En total hi ha distribuïts 4 districtes electorals i 29 seccions repartits en 10 col·legis i 54 meses electorals.

Més d’una trentena de persones realitzaran durant la jornada les funcions de representants de l’Administració i la transmissió de dades electorals a través de dispositius mòbils. Aquests dispositiu humà està dirigit i coordinat des de la Secretaria General de l’Ajuntament amb suport de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). L’equip electoral, en comunicació amb l’Oficina del Cens Electoral de Zona, s’encarregarà de resoldre els possibles problemes que es puguin ocasionar durant el dia de les eleccions.

Quant a la logística, dues unitats mòbils del servei electoral funcionaran com enllaç entre l’Ajuntament i els 10 col·legis electorals, per solucionar qualsevol problema que pugui sorgir. El dispositiu es complerta amb l’operatiu previst per l’empresa municipal PRESEC que facilitarà serveis de serralleria, fusteria, electricitat i neteja davant possibles necessitats dels locals electorals.

Altres serveis previstos

  • Amb l’objectiu de garantir la seguretat, la Policia Municipal en coordinació amb els Mossos d’Esquadra s’encarregaran de la vigilància i seguretat dels col·legis electorals.
  • Durant la jornada electoral, l’Ajuntament posa al servei de la ciutadania atenció personalitzada de 9 del matí a les 20 hores per resoldre qualsevol dubte, tant presencial com telefònica
  • També s’ofereix un servei de transport adaptat gratuït perquè les persones amb problemes de mobilitat puguin desplaçar-se als col·legis electorals, que es pot sol·licitar durant tota la jornada trucant al telèfon gratuït 900 66 33 88.

  • Els serveis informàtics de l’Ajuntament proporcionaran les plataformes informàtiques de control de participació i escrutini, el servei telefònic i el subministrament d’informació al dispositiu electoral.
  • L’Ajuntament facilitarà a la ciutadania, a través dels mitjans de comunicació locals informació sobre el desenvolupament de la jornada, amb els avanços de participació a les 14.00 i 18.00 hores, així com dels resultats electorals un cop escrutades les 54 meses.