Preguntes freqüents (FAQs)

 

Gavà WiFi és un servei que ofereix l'Ajuntament de Gavà que permet connectar-se a Internet a través de punts d'accés WiFi ubicats en diferents equipaments municipals i punts de la via pública.

Amb el projecte Gavà WiFi, s'ha desplegat la ciutat una xarxa lliure d'accés a Internet per a tots els ciutadans i ciutadanes, una xarxa en línia i mòbil, per facilitar la cerca d'informació i l'ús social de la xarxa de manera ràpida i còmoda, i adaptar-nos a la societat del coneixement actual.

Amb Gavà WiFi, els gavanencs i les gavanenques tenen a la seva disposició una xarxa pública, ciutadana i lliure, una eina més que vol facilitar la incorporació de la tecnologia a la nostra vida quotidiana.


Manual d'ús de Gavà Wifi

Plànol dels punts d'accés Wifi

1. Què és el GavàWiFi?

Gavà WiFi és un servei que ofereix l'Ajuntament de Gavà i que permet accedir a navegació simple de continguts d´Internet a través de punts d´accés WiFi ubicats a diverses seus municipals. Per a una informació més detallada, consulta el portal de la ciutat www.gavaciutat.cat

2. Des d´on puc accedir al GavàWiFi?

Pots consultar els equipaments municipals on hi ha GavàWiFi, al plànol actualitzat d´estacions que sempre trobaràs a www.gavaciutat.cat

També pots reconèixer la zona amb GavàWifi dins dels equipaments perquè veuràs una senyalització específica per tal que puguis reconèixer que et trobes dins l´àrea de cobertura dels punts d´accés.


3. Què necessito per accedir al Gavà WiFi?

Per accedir al servei l'únic requeriment és tenir un dispositiu (un ordinador portàtil, un PDA, un telèfon mòbil...) que tingui connexió WiFi.


4. Quins serveis m´ofereix el Gavà WiFi?

Accés a Internet: permet una navegació per Internet. La connexió té una limitació de velocitat (a 256 kbps) fixada pel regulador del servei (Comissió del Mercat de les Telecomunicacions) sobre la base de la legislació vigent. [Circular 1/2010, de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), per la qual es regulen les condicions d'explotació de xarxes i la prestació de serveis de comunicacions electròniques per a les administracions públiques.]


5. Quin és l´horari de connexió?

L´horari de provisió del servei sempre va associat a l´horari de cada equipament.
En el cas de les zones a la via pública, on l'identificador és GavàWifi_Espai_Public, el servei està disponible 24 hores.


6. Cal registrar-se amb algun nom d'usuari o contrasenya?

Per utilitzar el servei GavàiFi cal registrar-se prèviament. Per entrar hauràs de posar l'adreça d'email utilitzada al moment del registre i la contrasenya que el sistema t'enviarà per l'email informat en el moment del registre.

Als 3 dies t'enviarem una altra contrasenya al mateix número de mòbil per tal d'assegurar que l'accés al sistema el realitza la persona interesada.

En qualsevol moment podràs canviar la teva contrasenya d'accés.


7. Com puc accedir al GavàWiFi?

El manual d´accés al servei està disponible al portal de la ciutat www.gavaciutat.cat


8. Quina és la velocitat màxima que ofereix el servei? Per què aquesta limitació de velocitat?

L´accés a continguts a través del servei GavàWiFi té limitacions de velocitat sobre la base del que estableix el regulador, la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions. La limitació de velocitat aplicada només permet un ús de la xarxa de navegació simple per Internet o internet browsing. La velocitat permesa a les diferents ubicacions és d´ aproximadament 256 kbps de baixada, sense perjudici que aquest valor es pogués veure alterat en un futur.


9. És una xarxa sense fils segura? Les dades van xifrades? Connexions SSL

Les dades que s´intercanvien amb el portal sí que es xifren, però un cop s´accedeix a Internet la responsabilitat recau en el domini final. És recomanable, doncs, que quan intercanviïs informació sensible a través de la xarxa t'asseguris que l´altre extrem és fiable i que si les teves comunicacions ho requereixen, les teves dades viatgin segures per Internet.


10. Quin és el radi de cobertura dels punts d'accés?

Els punts d´accés WiFi donen cobertura teòrica dins un radi d´entre 20 i 50 metres en espais tancats o d´entre 100 i 150 metres a l´aire lliure. Aquestes dades poden variar força segons les condicions de contorn del lloc (obstacles, interferències, etc.).11. Per què no em puc descarregar arxius P2P?

El servei GavàWiFi pretén incentivar l´ús de les noves tecnologies i pretén habilitar un mecanisme de consulta simple del web per als ciutadans; està enfocat a la navegació. Així, els intercanvis de fitxers segons models peer to peer (punt a punt) de qualsevol tipus, la utilització de telefonia IP o l´ús d´aplicacions diferents de les de navegació no es consideren part del servei i no són permesos pel sistema. Tècnicament, només estan permesos els protocols http (80) i https (443), això sí, un cop hem passat i acceptat les condicions d´ús del portal de benvinguda del servei GavàWiFi.