Anul·lació del mercat setmanal de dimarts 23

Dimarts vinent, Diada de Sant Jordi, no hi haurà mercat setmanal a la Rambla, que esdevindrà el punt neuràlgic de la celebració.

Subvencions per al pagament del lloguer

Obert el termini per demanar la subvenció per al pagament del lloguer per a l'any 2019. Les sol.licitutds s'han de tramitar a través de l'OAC de l'Ajuntament. El termini finalitza el 7 de juny.

La informació consta a la web: http://habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/20246_Subvencions-per-al-pagament-del-lloguer?category=74aba454-a82c-11e3-a972-000c29052e2c

CONVOCATÒRIA PÚBLICA DE 5 PLACES D'AGENT DE LA POLICIA MUNICIPAL

L'Ajuntament de Gavà ha convocat un procés de selecció de 5 agents de la Policia Municipal.
Es poden presentar candidatures fins al 30 d'abril.

 

Projecte de ciència ciutadana per millorar la biodiversitat estudiant les papallones

El Laboratori Metropolità d'Ecologia i Territori (LET) amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), farà el seguiment de les papallones mitjançant aquest nou projecte de ciència ciutadana. S'inicia en 6 parcs i 2 platges metropolitanes, entre elles la platja de Gavà. Podeu participar com a voluntaris. Rebreu una formació específica per aprendre a identificar papallones i poder fer el seguiment cada 15 dies durant la primavera, l'estiu i la tardor. Inscripcions a mbms@creaf.uab.cat
Més informació

Punts G

Nova oferta de tallers i activitats adreçades a dones dins la programació estable del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

Una programació d'abril a juny formada entre d'altres per tallers d'autoestima i empoderament femení, de comunicació en el conflicte, informàtica per trencar la bretxa digital i altres espais de participació.

Dates d'inscripcions del 8 al 18 d'abril al Departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Gavà.

Telèfon: 93 263 91 00 ext: 9440 (matins) , ext: 9222 (tardes); igualtat@gava.cat

   Programació

 

 

 

  

Comença l’enderroc de la marquesina d’Urgències de l’Hospital

El dilluns, 8 d'abril, s'iniciaran els treballs per desmantellar i enderrocar la marquesina d'Urgències i l'edifici d'administració de l'Hospital de Viladecans. Aquests treballs permetran iniciar la construcció de l'edifici nou de l'Hospital, que se situarà a l'avinguda del Mil·lenari i l'avinguda Josep Tarradellas.

L'actuació, segons Salut, "tindrà una durada aproximada de quatre mesos, durant els quals hi ha risc elevat de soroll i vibracions". Mentre durin les obres, es continuarà realitzant l'activitat assistencial habitual, així que, per minimitzar l'impacte dels treballs en els pacients i els professionals del centre, s'han establert diverses mesures.

Una d'elles és la limitació de les actuacions a l'horari de tarda, entre les 14 h i les 20 h, quan l'activitat al centre és baixa. Durant el mes d'abril i la primera quinzena de maig, el soroll i les vibracions afectaran sobretot l'àrea pròxima a urgències i àrea quirúrgica de la planta soterrània. Per minimitzar les molèsties, en aquest període es tancarà mitja àrea d'urgències i, perquè es pugui continuar treballant en condicions adequades, es traslladarà l'atenció d'aquesta àrea als espais habilitats a la primera planta de l'edifici central.

Des de mitjans de maig i fins a final d'agost, les àrees més afectades per les obres seran les més pròximes a l'edifici d'administració: el bloc quirúrgic de la tercera planta, la ressonància magnètica i el TAC, així com les habitacions d'hospitalització que tenen les finestres orientades a l'àrea on s'estiguin fent els treballs, que s'inhabilitaran durant aquest període.

Col·laboració per minimitzar l'impacte de les obres

Salut assenyala que "aquestes actuacions s'han comunicat als dispositius assistencials del territori, als serveis d'ordre públic, al Sistema d'Emergències Mèdiques, a Protecció Civil i als ajuntaments dels municipis als quals dona servei l'Hospital de Viladecans perquè col·laborin amb el centre en l'ordenament dels circuits, en el manteniment de la seguretat ciutadana i en la difusió d'aquests treballs de millora a la ciutadania".

L'Hospital demana que, per evitar riscos innecessaris, "es respecti al màxim la senyalització, les recomanacions dels tècnics, del personal de seguretat i dels professionals del centre".

L'Hospital de Viladecans també "vol agrair l'esforç i flexibilitat de tothom –usuaris i professionals– davant les molèsties ocasionades per les obres i continuarà treballant per tenir aviat l'hospital que el territori necessita".

Nou servei de cita prèvia a les oficines de l'ORTG

L'Organisme de Gestió Tributària ha posat en marxa el servei de cita prèvia a tota la seva xarxa d'oficines.

A partir d'ara, és indispensable demanar la cita per a la majoria de tràmits i consultes que habitualment requereixen els contribuents dels municipis que han delegat la gestió i/o recaptació dels seus ingresos a la Diputació de Barcelona.

Sol·licitud de cita prèvia a ortg.cat/cites

Gavà, ciutat adherida a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta

Gavà pertany a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, impulsada pel Moviment Democràtic de Dones i a la qual s'han adherit 71 municipis d'arreu de l'Estat Espanyol, compromesos a treballar per l'eradicació de la demanda de la prostitució i a perseguir el tràfic de dones i nenes amb fins d'explotació sexual.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones s'ha elaborat un díptic on es posa de manifest la necessitat de lluitar contra la prostitució, un problema greu que atempta contra els drets humans de milions de dones i nenes.
Díptic

Obres a la carretera Gavà-Begues

S'han reprès els treballs de millora del ferm i obres complementàries a la carretera de Gavà a Begues (BV-2041), en horari diürn de 9 a 18h de dilluns a dijous i de 9 a 14h els divendres. La intervenció pot comportar talls puntuals amb pas alternatiu.

Obres c/ de la Rectoria

Obres al c. de la Rectoria, entre la plaça de l'Esglèsia i c. Sant Pere. L'actuació, que s'allargarà fins a finals del mes d'abril, comporta afectacions en el trànsit:

- Els vehicles amb guals al propi carrer i els vehicles que accedeixin a Raval de Molins ho poden fer des de la plaça de l'Esglèsia.
- La resta de vehicles que vulguin accedir al c/ Sant Nicasi des de la plaça de l'Esglèsia han de fer un recorregut alternatiu pels carrers Mare de Déu de Montserrat i c/ del Centre.
- Per als usuaris dels guals i per les tasques de càrrega i descàrrega en els trams de Sant Pere (entre Rectoria i Sant Joan) i Sant Nicasi (entre Sant Pere i Centre) s'inverteix el sentit del vial a partir de les 10.00 hores del c/ Sant Nicasi entre c/Centre i C/ Sant Pere.
Agenda

Ballada de sardanes

22-4-2019
De 11.45 a 13.30

Ballada de sardanes

23-4-2019
De 18.30 a 20.00

Cursa Escolar

Estadi Municipal La Bòbila
4-5-2019
De 09.00 a 14.00