PROGRAMA DE CONTROL DE PLAGUES A LA VIA PÚBLICA

Amb l'arribada de la calor, l'Ajuntament intensifica la lluita contra les plagues a l'espai públic, tant de rosegadors com de paneroles o altres insectes. Aquests dies s'estan fent tractaments intensius a la xarxa de clavegueram, que es repetiran durant les primeres quinzenes de mes fins al setembre.

El programa de control de plagues també inclou actuacions puntuals, atenent els avisos procedents de la ciutadania o de la brigada municipal sobre incidències a la via pública, i oferint assessorament quan la problemática té lloc en finques particulars.

Més informació

Enderroc antic edifici Administració Hospital

                                                                                                                   

Han començat els treballs d'enderroc de l'antic edifici de l'Administració de l'Hospital de Viladecans. Aquesta actuació es preveu que finalitzi el mes d'agost i comportarà afectacions a la zona on es fan els enderrocs.

Per minimitzar l'afectació en l'activitat habitual del centre, els treballs es concentraran en horari de tarda, entre les 14.00 i les 20.00 hores, quan l'activitat de l'Hospital és més baixa. Es preveu que l'impacte dels enderrocs sigui més gran les dues primeres setmanes, durant les quals es podrà produir un augment del soroll i les vibracions a l'àrea propera als treballs.

Durant el temps que duri l'enderroc, durant les tardes romandran tancades les habitacions més properes a les obres i es modificarà l'horari de funcionament del  TAC i la resonància magnètica. A més, l'activitat de l'Hospital de Dia es traslladarà a una nova ubicació. També es veurà afectada l'activitat quirúrgica de tarda, cosa que podrà comportar que algunes intervencions urgents hagin de ser derivades a l'Hospital Universitari de Bellvitge.

Aquesta actuació permetrà iniciar la construcció de l'edifici del nou Hospital de Viladecans, que se situarà a l'avinguda del Mil.lenari i a l'avinguda Josep Tarradellas.

Comunicat de premsa de l'Hospital

Subvencions per al pagament del lloguer

Obert el termini per demanar la subvenció per al pagament del lloguer per a l'any 2019. Les sol.licitutds s'han de tramitar a través de l'OAC de l'Ajuntament. El termini finalitza el 7 de juny.

La informació consta a la web: http://habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/20246_Subvencions-per-al-pagament-del-lloguer?category=74aba454-a82c-11e3-a972-000c29052e2c

Campanya de prevenció i control del mosquit tigre

En marxa la campanya de prevenció i control del mosquit tigre, que consisteix en posar en marxa diferents mesures per prevenir la cria del mosquit tigre.

Entre els mesos d'abril i maig s'han fet tractaments en més de 1.100 embornals del nucli urbà, que s'aniran repetint fins al mes d'octubre per garantir-ne l'eficàcia.

Per al control del mosquit tigre, una part molt important de la feina l'ha de fer la ciutadania, evitant els recipients amb aigua acumulada a les seves llars.

Més informació

Nou servei de cita prèvia a les oficines de l'ORTG

L'Organisme de Gestió Tributària ha posat en marxa el servei de cita prèvia a tota la seva xarxa d'oficines.

A partir d'ara, és indispensable demanar la cita per a la majoria de tràmits i consultes que habitualment requereixen els contribuents dels municipis que han delegat la gestió i/o recaptació dels seus ingresos a la Diputació de Barcelona.

Sol·licitud de cita prèvia a ortg.cat/cites

Gavà, ciutat adherida a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta

Gavà pertany a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, impulsada pel Moviment Democràtic de Dones i a la qual s'han adherit 71 municipis d'arreu de l'Estat Espanyol, compromesos a treballar per l'eradicació de la demanda de la prostitució i a perseguir el tràfic de dones i nenes amb fins d'explotació sexual.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones s'ha elaborat un díptic on es posa de manifest la necessitat de lluitar contra la prostitució, un problema greu que atempta contra els drets humans de milions de dones i nenes.
Díptic

Onada de calor

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i les afectacions que es preveu que se'n poden derivar s'ha activat en ALERTA el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per Onada de calor.

L'episodi de calor es perllongarà, com a mínim, fins al cap de setmana. Les temperatures màximes poden superar els 42 ºC a les comarques de ponent i de la Catalunya central i a partir del dijous els 40 graus al prelitoral i algunes zones del litoral
(Empordà). Les temperatures mínimes quedaran per sobre dels 20 ºC a molts punts del país.

A Gavà, risc moderat entre les 12 i les 18 hores de dijous.

Comunicat

Consells per evitar els problemes causats per la calor

Revetlles amb precaució

Amb motiu de les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere, un detallem un seguit de mesures que cal tenir en compte per evitar ensurts. Uns consells de Protecció Civil que volen minimitzar els ricos que comporta l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres.

Clickeu la imatge següent per conèixer totes les recomanacions

Us recordem la prohibició de llançar coets, globus o altres artefactes que continguin foc a la zona forestal, al litoral costaner i a la franja de 500 metres que els envolta, així com de fer fogueres dins del terme municipal.

L'Ajuntament informa

Avís de talls de carrer

Des de dimarts 18 de juny a partir de les 16 h i amb motiu de la instal·lació de la Fira d'atraccións de la Festa Major, quedarà tallada la plaça Batista i Roca en l'accés des de Viladecans, així com l'avinguda d'Eramprunyà entre la plaça Catalunya i el carrer d'Antoni Gaudí. L'accés al pàrquing de la plaça de Batista i Roca serà pel c. de la Riera de Sant Llorenç i la sortida en direcció al carrer d''Antoni Gaudí. Les restriccions s'allargaran fins a l'1 de juliol a les 22 hores.

Les restriccions, que s'allargaran fins a l' 1 de juliol a les 22 hores, comportaran la modificació dels itineraris de les línes d'autobus GA1, 902 i N14. itineraris alternatius

Agenda

Vols crear el teu propi negoci?

Centre de Suport a l'Empresa (CSE)
Del 23-7-2019 a 27-7-2019
De 11.30 a 13.30

Vols crear el teu propi necogi?

Centre de Suport a l'Empresa (CSE)
3-9-2019
De 11.30 a 13.30

Vols crear el teu propi negoci?

Centre de Suport a l'Empresa (CSE)
17-9-2019
De 16.00 a 18.00

Vols crear el teu propi negoci?

Centre de Suport a l'Empresa (CSE)
2-10-2019
De 11.30 a 13.30

Vols crear el teu propi negoci?

Centre de Suport a l'Empresa (CSE)
15-10-2019
De 16.00 a 18.00