Equipaments municipals

Una ciutat amb un terme municipal privilegiat, integrat per una zona de platja, una zona forestal i un centre urbà únic


Gavà està situada a pocs quilòmetres de Barcelona i de l'aeroport. Amb una població de més de 45.000 habitants ocupa un territori de 30,90 quilòmetres quadrats, que s'estén des de les platges meridionals del Delta del Llobregat fins a la serra de Ponent, darrers contraforts del massís del Garraf.
 

Mapa
 

La ciutat de Gavà (9 metres d'altitud) és al pla, sota la serra de les Ferreres (134 m). Limita a llevant amb els termes  de Sant Climent i Viladecans per l'avinguda de la riera de Sant Llorenç i a ponent amb el de Castelldefels.
Gavà deu el seu nom, segons la versió més estesa, a Gavius,  fundador d'una vil·la romana que ocupava part del que ara és el nucli antic de la ciutat.
Té un front marítim de 4 quilòmetres de llarg amb una pineda i un sistema dunar únics, el Parc Natural del Garraf  i un centre urbà ple de racons per gaudir de la història i la cultura.

Climatologia


Les seves condicions meteorològiques, amb més de 3.500 hores de sol l'any, fan que cada estiu més de 2 milions de banyistes visitin la zona marítima de Gavà.
 

Temperatures mitjanes Temperatures de l'aigua
Primavera: 15,2º Mínima de febrer: 12,7º
Estiu: 24º Màxima al juliol; 25,7º
Tardor: 18,5º Mitjana anual:18,6º
Hivern:11,2º