Gavà

Notícies

null Gavà rep 325.000 euros dels Fons Next Generation per fomentar la plena digitalització i la feina col·laborativa a l’Ajuntament

Gavà rep 325.000 euros dels Fons Next Generation per fomentar la plena digitalització i la feina col·laborativa a l’Ajuntament

La dotació ha permés la posada en marxa d’un nou sistema d’escriptoris virtuals i renovació d'estacions de treball adaptades al treball col·laboratiu i mòbil


L’Ajuntament de Gavà continua avançant en un nou concepte de servei públic, basat en la digitalització i el treball col·laboratiu entre els diferents departaments municipals.

En aquest procés compta amb el finançament dels fons Next Generation, amb una dotació de 325.800,78 euros per a la implementació del projecte de canvi tecnològic i funcional del lloc de treball en l’Ajuntament, a través del sistema d’escriptoris virtuals Citrix.

Aquesta nova plataforma afavoreix la mobilitat del personal, a més de garantir comunicacions àgils i segures entre els treballadors i treballadores municipals, i amb ens externs.

En aquest sentit, el projecte  és un pas més en la modernització del sistema de treball i en la implementació del teletreball com a alternativa per afavorir la conciliació familiar, així com la sostenibilitat.

Cal destacar que les inversions per a la plena digitalització promouen una major eficiència econòmica, que permeten reduir els consums d’electricitat i de manteniment. També contribueixen a desenvolupar la connectivitat digital, l’economia de les dades i la intel·ligència artificial a les administracions, i de millorar la qualitat de la feina desenvolupada pels treballadors i treballadores públics.

 

 

SUBVENCIONS DESTINADES A LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL I MODERNITACIÓ DE LES ADMINISTRACIONS DE LES ENTITATS LOCALS, (COMPONENT 11. INVERSIÓ 3).

Les subvencions previstes en aquesta convocatòria van destinades a finançar projectes de modernització i digitalització en l'àmbit de les administracions de les entitats locals que s'emmarquin en alguna de les línies estratègiques enunciades a l'article 5 de les bases reguladores, el contingut del qual està alineat amb l'Estratègia Digital 2025, el Pla de Digitalització de les Administracions Públiques 2021-2025 i altres accions de modernització dirigides al sector públic.

Les actuacions subvencionables tindran com a objectius de caràcter general:

  • Millora de l’accessibilitat dels serveis públics digitals als ciutadans i empreses.

  • Reducció de la bretxa digital.

  • Millora de l’eficiència i eficàcia dels empleats públics.

  • Reutilització dels serveis i solucions digitals construïdes.

  • Utilització activa de les tecnologies emergents en el desplegament de nous serveis digitals (chatbots, automatització i robotització, plataformes, etc.).