Gavà

Notícies

null Les Biblioteques de Gavà, activistes de la sostenibilitat

Les Biblioteques de Gavà, activistes de la sostenibilitat

La Biblioteca Josep Soler Vidal ha estat seleccionada per formar part del Laboratori per a la transició ecològica a les biblioteques que impulsa la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.


Aquest nou projecte té per objectiu reflexionar sobre quin ha de ser l’encaix d’aquests equipaments en el context d’emergència climàtica que estem vivint.

El projecte acull una comunitat d’aprenentatge on quinze bibliotecaris exploraran, amb el suport de professionals experts, com fer que les biblioteques siguin més sostenibles en benefici de tothom, tot incorporant bones pràctiques i noves maneres de fer a tots els àmbits de les biblioteques: des de la gestió del fons documental, les activitats o els serveis als usuaris, fins als petits gestos del dia a dia.

La participació en aquest laboratori se suma a la recent creació d’un fons especial sobre emergència climàtica ubicat a la primera planta de la Biblioteca Josep Soler Vidal, que vol posar a disposició de la ciutadania informació fiable i de qualitat que contribueixi a la reflexió sobre l’emergència climàtica i que faciliti l’adopció de mesures individuals i col·lectives de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Des de l’any 2008, les Biblioteques de Gavà formen part del Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO i estan fortament compromeses amb l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.