Gavà

Notícies

null Nova aportació de sorra per pal·liar la regressió

Nova aportació de sorra per pal·liar la regressió

A partir de dilluns i fins dimecres es reposaran 20.000 metres cúbics de sorra entre els carrers de Sant Feliu i Amposta


Dilluns 29 s’iniciaran les tasques per realitzar una nova aportació de sorra per pal·liar les pèrdues provocades pels temporals.

Es tracta d’una aportació de 20.000 metres cúbics entre els carrers de Sant Feliu i Amposta. Correspon a la reposició anual a càrrec de l‘Autoritat Portuària de Barcelona en aplicació de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) de les obres d’ampliació del Port.

Aquestes reposicions es realitzen anualment des de l’any 2015, amb un parèntesi a l’estiu de 2016. Habitualment es fan a l’inici de la temporada alta de bany.

 

La nova aportació tindrà lloc a la zona que més regressió ha tingut en el darrer any: un tram d’uns 400 metres entre els carrers de Sant Feliu i Amposta. Permetrà disposar de mes alçada de sorra per afrontar futurs temporals.

La sorra, procedent del fons marí de Port Ginesta, es transporta amb una draga fins a la platja de Gavà, on es vessa mitjançant una canonada submergida. Posteriorment, i amb maquinària  adequada, es distribueix de manera uniforme en alçada i no en amplada, seguint l’estratègia municipal de protecció de la costa envers els temporals i el fenomen de la regressió.

Afectacions

Els treballs, que s’allargaran previsiblement fins dimecres 31 ininterrompudament, comportaran limitacions d’accés a la zona afectada, degudament senyalitzades. Així, el tram de platja entre el c. St. Feliu i Amposta (sense afectar a la guingueta) i l'av. del Mar restarà tancat als banyistes durant tota la intervenció.

A més, dilluns 29, de 6 h. a 15 h. aproximadament, restarà tallat el passeig Marítim en la intersecció amb el c. Palafrugell i el tram de vianants del c. Palafrugell per a la instal·lació dels equips. Aquesta afectació es preveu que es repeteixi dimecres en finalitzar els treballs per procedir a la maquinària.