Gavà

Notícies

null Ampliació de les tarifes socials del transport públic als municipis de la segona corona metropolitana

Ampliació de les tarifes socials del transport públic als municipis de la segona corona metropolitana

Els títols que s'amplien són: la targeta rosa, la targeta rosa reduïda (T4) i el passi d'acompanyant


Des del 13 de juny l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha ampliat l'ús dels títols de tarifació social metropolitana: la targeta rosa, la targeta rosa reduïda (T4) i el passi d'acompanyant, als serveis de transport públic dels municipis de la segona corona metropolitana. Amb aquesta mesura es dona resposta a la reivindicació de la ciutadania i, d'aquesta manera, igualar les prestacions i condicions d'ús dels títols socials del transport públic als 36 municipis de l'àrea metropolitana. La seva posada en marxa és possible gràcies a un conveni formalitzat entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Autoritat del Transport Metropolità. 

Els 18 municipis que conformen aquesta 2a corona són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal,Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.

A partir del 13 de juny, els tres títols socials es podran utilitzar en totes les línies interurbanes d'autobús de la Generalitat de Catalunya i, progressivament, al transport urbà municipal de la segona corona metropolitana de l'AMB. Els 18 municipis metropolitans de la segona corona disposen de serveis interurbans d'autobús. 

Pel que fa als trajectes amb Ferrocarrils de la Generalitat, els títols de tarifació social serveixen per viatjar en els trajectes entre els 36 municipis metropolitans que integren l'AMB, que corresponen als inclosos en la tarifa metropolitana de l'Autoritat del Transport Metropolità. Concretament entre les estacions de Plaça Catalunya i Universitat Autònoma de les línies Barcelona-Vallès i entre les estacions de Plaça Espanya i Martorell Vila de la línia Llobregat-Anoia. 

De forma progressiva s'aniran integrant els serveis d'autobús urbà. A banda d'estar activa i poder-se utilitzar als municipis metropolitans de la segona corona, en una primera fase es continuarà l'extensió d'aquests tres títols a la resta de serveis urbans: els serveis de bus urbà gestionats per la Generalitat i els serveis gestionats per alguns municipis metropolitans. En una segona fase, i de manera progressiva, l'ús d'aquests títols socials s'incorporarà també a la resta de serveis de bus urbà gestionats actualment pels municipis que no es preveuen en la primera fase. 

 

Títols socials metropolitans

Els títols socials faciliten l'accés als serveis de transport metropolitans a les persones grans o amb discapacitat i que disposin de pocs recursos econòmics.

La targeta rosa metropolitana és un títol de transport de tarifació social, personal i intransferible, amb el qual la gent gran i les persones amb discapacitat que disposin de pocs recursos econòmics poden viatjar gratuïtament (T-rosa metropolitana) o bé amb tarifa reduïda (T-rosa reduïda, T4) als serveis de transport públic que operen a la zona tarifària 1 del sistema tarifari integrat de l'ATM. Per la seva banda, el passi metropolità d'acompanyament afavoreix la mobilitat de les persones amb discapacitat que requereixen viatjar amb un acompanyant, sense que aquest útlim hagi de pagar el viatge.