Gavà

Notícies

null Dia de la Murtra

Dia de la Murtra

La celebració tindrà lloc diumenge 13 de març de 10 a 13 h


El Dia de la Murtra, que se celebra el diumenge 13 de març, és una jornada lúdica on els participants podran gaudir d’una visita guiada d’aquest espai natural, l’observació de l’anellament científic d’ocells i tallers.

Amb aquesta jornada es vol donar a conèixer als ciutadans aquest espai natural i també recordar l’antiga diada festiva en què els gavanencs és reunien plegats a la llacuna per pescar anguiles cada primer diumenge d’agost, fins a mitjans dels anys 60.

La Llacuna de la Murtra és un espai natural de Gavà que forma part dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, i gaudeix de la consideració de zona d’especial protecció per a les aus. En aquest espai natural podem trobar diversitat de vegetació típica de les zones humides com es el canyissar, lliri groc i bosc de ribera i també fauna  com l’ànec collverd, la fotja i el cabusset que nidifica en aquesta zona humida, i altres espècies com la tortuga de rierol que habita en aquesta zona.

La jornada d’aquest diumenge té l’objectiu de continuar donant a conèixer aquest espai a la ciutadania, aquesta activitat està inclosa dins del 16è Cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans, i de les Activitats als Espais Naturals del Delta del Llobregat.

Les persones interessades poden fer la seva inscripció trucant al 93 479 32 01.

L'Ajuntament posa a disposició dels visitants un autocar gratuït que sortirà de la plaça Jaume Balmes a les 9.30.