Gavà

Notícies

null S'habilita la Biblioteca Josep Soler Vidal i el Casal del Centre com a refugi climàtic davant l'onada de calor

S'habilita la Biblioteca Josep Soler Vidal i el Casal del Centre com a refugi climàtic davant l'onada de calor

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla PROCICAT


Davant l'anunci de l'onada de calor que es preveu per als propers dius l'Ajuntament ha habilitat dos espais per tal que les persones que ho puguin necessitar disposin d'un lloc fresc.  

-Biblioteca Josep Soler i Vidal dijous i divendres de 10h a 20h. En l'horari que la Biblioteca resti tancanda -dijous de 14h a 15h i divendres de 14h a 20h, l'entrada serà per l'Ajuntament.

- Casal del Centre dissabte i diumenge de 10 a 20h 

- A partir de dilluns 16 d'agost l'equipament habilitat serà el Casal del Centre de 10 a 20 h.

I és que, es preveu que fins diumenge 15 d'agost les temperatures màximes siguin extremes. Està previst que dijous arribin fins als 32 graus entre migida i les dues de la tarda. És per aquest motiu que Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de calor davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya. Aquestes altes temperatures afectaran sobretot a les comarques de Ponent i Catalunya Central durant les hores centrals del día. 

Davant aquest escenari, el Departament de Salut ha posat en fase 2 el pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut. 

Protecció Civil demana extremar les precaucions davant aquesta previsió de temperatures extremes i posa èmfasi en els consells d'autoprotecció de la ciutadania.

Consulta aquí les recomanacions

Actualització PROCICAT