Gavà

Notícies

null Gavà se suma a les Jornades Europees de Patrimoni del 9 a l’11 d’octubre

Gavà se suma a les Jornades Europees de Patrimoni del 9 a l’11 d’octubre

Es podran visitar de manera gratuïta el castell d’Eramprunyà, el refugi de la Rambla, la vil·la romana de Can Valls i l’edifici de l’escola Salvador Lluch


Un any més, Gavà participa, del 9 a l’11 d’octubre, en les Jornades Europees del Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa i de la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Gavà té un patrimoni cultural insòlitament ric i variat. Precisament la voluntat d’aquestes jornades és oferir una visió de 360º en un sol cap de setmana, que permeti visualitzar i posar en valor tota l’oferta i punts d’interès del municipi, com si es tractés d’un festival.

 

Programa d'activitats

 

Divendres 9 d’octubre

  • 3D Can Valls a Facebook i Sketchfav. Visiteu la cisterna de la Vil·la romana de Can Valls com mai ho heu fet abans.  A través d’un model 3D generat a partir de més de 300 fotografies, podreu veure els 360º del jaciment, conèixer la seva història i els detalls de la construcció. Hi podeu accedir directament des del mòbil, ordinador, o millorar l’experiència amb unes ulleres 3D. Amb la col·laboració de Jaume Olivella.

Dissabte 10 d’octubre

  • Genera el 3D de l’escola Salvador Lluch. A les 10 h. A l’escola Salvador Lluch. Gaudeix d’una visita guiada a l’edifici històric de 1933, inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, i col·labora en la generació d’un model 3D de l’escola amb la suma de fotografies de tots els participants. A càrrec de la historiadora i educadora Alina Arnau i la col·laboració de la Rosa Solanich i Mercè Mitjans, mestres del centre durant més de trenta anys. Per fer el 3D comptarem amb la col·laboració de Jaume Olivella.

  • Visita a la Vil·la romana de Can Valls. A les 10 h. Aprofiteu per gaudir de l’aire lliure i conèixer de primera mà les restes arqueològiques de Can Valls, un enclavament estratègic recentment restaurat que hauria pogut ser un important centre de producció vitivinícola o una estació de servei pels comerciants de la mediterrània.  Aventureu-vos a fer la vostra hipòtesi. A càrrec de l’arqueòloga i educadora Elicínia Fierro.

Diumenge 11 d’octubre

  • Visita al Castell d’Eramprunyà. A les 10 h. Acompanyats dels experts membres de la Unió Muntanyenca Eramprunyà, reprenem les visites guiades al Castell d’Eramprunyà. Durant l’estiu s’ha realitzat una nova campanya de conservació que ha donat com a fruit la localització d’un punt calent durant el setge al castell d’Eramprunyà, que va tenir lloc l’any 1469 durant la Guerra Civil Catalana. En vols saber més i gaudir de les millors vistes del Massís del Garraf?

  • Visita al Refugi antiaeri de la Rambla. A les 11 h. Després de mesos amb les visites restringides, tindrem una nova ocasió per visitar el refugi antiaeri de la Rambla de Gavà, acompanyats de la historiadora i educadora l’Alina Arnau.

 

Inscripció prèvia

Per participar en qualsevol de les visites cal fer inscripció prèvia gratuïta al telèfon 93 263 96 10, de dilluns a divendres, de 9 a 13 h. Hi ha places limitades i per participar en les activitats és obligatori l’ús de mascareta.