Gavà

Notícies

null 22 de març: Dia Mundial de l'Aigua

22 de març: Dia Mundial de l'Aigua

A Gavà els registres de consum d'aigua es troben per sota de la mitjana d'altres ciutats i territoris. Tot i això, s'han reforçat les mesures per fer front a l'emergència per sequera.


Avui, 22 de març, celebrem el Dia Mundial de l'Aigua amb la finalitat de conscienciar sobre la importància d'un ús sostenible, assegurar-ne una gestió sostenible i garantir-ne la disponibilitat per a tothom, i més en temps d'emergència per sequera.

A Gavà hi som conscients i, a més, referents en molts aspectes. De fet, vam ser la primera ciutat d'Espanya a subscriure els principis promoguts per la Internacional Water Association (IWA) i també som ciutat pionera en el càlcul de la petjada hídrica.

El projecte Gavà Circular, que promou l'economia circular i la sostenibilitat ambiental li va valdre a Gavà un accèssit als premis BASF. Fou gràcies a la implementació del sistema Recaigua, que permet l'estalvi de 3.000 metres cúbics d'aigua potable cada any a les feines de neteja i jardineria a l'espai públic. També per la participació de Gavà en iniciatives internacionals per a l'ús racional dels recursos hídrics.

Tot i que els registres de consum es troben per sota de la mitjana d'altres ciutats i territoris, a Gavà fa temps que intensifiquem les accions d'estalvi i control d'aigua. Ho materialitzem amb diverses mesures que reforcen encara més el compromís de la ciutat per adaptar-nos a la fase 1 d'emergència per sequera decretada per la Generalitat.

Entre les accions aplicades a la ciutat destaquen l'ús d'aigua freàtica per a la neteja de carrers i vehicles de neteja viària i de recollida de residus, el tancament de fonts ornamentals o altres iniciatives pilot que ja reporten bons resultats, com ara la recent instal·lació d'un sistema de reg en diferents arbres amb bosses de gota a gota. Podeu consultar totes accions que s'estan duent a terme aquí

Enguany, la campanya a escala internacional pel Dia Mundial de l'Aigua té com a lema Aigua per la Pau (Water for Peace). La finalitat és posar en valor la cooperació de tothom, des de persones i famílies, empreses i governs per equilibrar les necessitats d'aigua fent un ús racional i sostenible d'aquest recurs en tots els àmbits.

A més, recordeu que teniu a la vostra disposició el portal interactiu "L'aigua per a mi", amb jocs, vídeos i recursos interactius sobre el cicle de l'aigua i els processos de depuració, els impactes de la contaminació sobre el medi aquàtic i la biodiversitat i accions d'estalvi d'aigua.

Es pot accedir mitjançant aquest enllaç.