Gavà

Què penso?

null HEM D’ACONSEGUIR MÉS

La nostra veu, sense límits! Hem d’aconseguir més”. Aquest és el lema de la celebració d’enguany del Dia Internacional de les Dones a Gavà, que dediquem al món de les dones i la comunicació. El 8 de març ens torna a convocar, perquè la lluita per la igualtat i els drets de les dones continua, més que mai. I en aquest objectiu, en la defensa dels drets, no hi pot faltar ningú. Perquè implica tothom. Perquè tot i que hem avançat molt, encara hi ha molt camí per recórrer, moltes injustícies per corregir, moltes conquestes socials per preservar i moltes per assolir.

Algunes enquestes recents apunten que el 44% dels homes considera que s’ha anat massa lluny en l’avenç de les polítiques d’igualtat i els drets de les dones, i que fins i tot han passat a ser ells els discriminats. Res més lluny de la realitat, però és preocupant aquesta percepció. Una percepció que, segons les mateixes enquestes, en els nois joves d’entre 16 i 24 anys és del 52%. No podem quedar-nos de braços creuats davant d’aquestes visions. I en això hi té molt a veure, precisament, la comunicació.

L’àmbit de la comunicació, amb tots els elements que genera en continguts i tecnologia, ha evolucionat molt, i de manera positiva. També pel que fa al protagonisme i el reconeixement professional i social de les dones. Però encara és un terreny dominat per homes i on hi manca més lideratge i més presència de les dones. Per això, volem posar en valor el paper de les dones en la comunicació i al mateix temps aixecar la bandera de les reivindicacions. Les dones volem que se’ns escolti i fer arribar les nostres veus, diverses, reivindicatives i en favor de la igualtat. A Gavà treballem dia a dia per assolir la igualtat plena entre dones i homes. Som una ciutat feminista i cal seguir endavant.

De la mateixa manera que volem seguir endavant en matèria d’Educació. I ara que som a les portes del període de preinscripció escolar, convé recordar-ho. En educació també hem d’aconseguir més, i en aquest repte no estalviarem esforços.

Per això fem una campanya d’informació i suport a les famílies en un moment tant important com aquest, i que porta per nom, justament, “L’Educació és una prioritat”. Per això posem en valor les escoles que configuren el sistema d’ensenyament públic a Gavà, públiques i concertades, que tenen projectes de qualitat, innovadors i inclusius. Per això defensem la continuïtat del projecte de l’escola Juan Salamero i que la Generalitat atengui la demanda i les necessitats de les famílies que estan i volen estar en aquest centre. Per això seguirem destinant recursos en nous programes educatius, suport als centres i a les famílies, beques i ajudes, o inversions en els centres de primària.

Perquè tot i no tenir les competències directes en Educació, sí que és, i molt, de la nostra incumbència.