Una de les actuacions que reflecteixen l’esperit de PRESEC és el desplegament del Model de recollida i gestió de residus, que es va iniciar al juny de 2018 i té com a objectiu principal incrementar els nostres índexs de reciclatge, tal com marquen les directives europees. Del conjunt d’actuacions que conformen aquest model, les més visibles han estat la substitució dels contenidors de la via pública per uns elements més accessibles i moderns, amb un sistema de buidatge més eficient i ràpid.

També destaquem la renovació de la flota de vehicles de residus i neteja viària, la instal·lació del Punt Verd a Plaça Catalunya, així com un sistema de recollida Porta a Porta a tres barris i la millora del servei de recollida de restes vegetals, entre d’altres. 

Els serveis que es poden sol·licitar són:

- Recollida de mobles, trastos vells, electrodomèstics o altres residus voluminosos: cal trucar prèviament a l'OAC a través del telèfon 900 66 33 88 o bé a través del tràmit de la seu electrònica.

- Recollida de poda: està estructurada per zones del municipi lligades a un calendari. No obstant, si el vostre habitatge està ubicat al nucli urbà, us recomanem que truqueu prèviament per agilitzar les rutes de recollida. Consulteu tota la informació a https://www.gavaciutat.cat/fraccio-vegetal

- Recollida porta a porta (domèstica i comercial): per sol·licitar cubells o qualsevol informació sobre el servei, cal enviar un correu a residus@gava.cat o bé trucar al 93 633 32 65.

Enllaç al Model de recollida i gestió de residus: www.gavaciutat.cat/nou-model-de-recollida-i-gestio-de-residus