null La jornada electoral arrenca a Gavà amb tota normalitat

  • Constituïts els 10 col·legis electorals on 35.772 gavanencs i gavanenques poden exercir el seu dret a vot
  • L’Ajuntament desplega un ampli dispositiu per informar i resoldre possibles problemes que puguin sorgir durant la jornada


34.574 ciutadans i ciutadanes de Gavà poden exercir avui el seu dret a vot en els 10 col·legis electorals que, puntualment i sense incidents, han obert a les nou del matí les seves portes. Aquests col·legis acullen un total de 54 meses electorals, distribuïdes en 4 districtes i 29 seccions.

En relació amb les passades eleccions municipals, hi ha canvis de col·legis electorals, que ja es van posar en marxa a les autonòmiques de 2021. Aquesta informació es pot consular a través del web municipal, xarxes socials i mitjans de comunicació municipals. També es pot consultar al web municipal www.gavaciutat.cat i a través del canal de whatsapp de l’Ajuntament (93 263 91 00) mitjançant xatbot.

Un ampli dispositiu

Durant la jornada, més d’una trentena de persones realitzen les funcions de representants de l’Administració i la transmissió de dades electorals a través de dispositius mòbils. Aquest dispositiu humà està dirigit i coordinat des de la Secretaria General de l’Ajuntament amb la col·laboració tècnica i administrativa de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) que ofereix a la ciutadania un servei informatitzat de consulta de llistes electorals, tant a l’edifici de l’Ajuntament com als col.legis electorals del centre cívic Gavà Mar i a l’escola Jacme March.

L’equip electoral, en comunicació amb l’Oficina del Cens Electoral de Zona, s’encarrega de resoldre els possibles problemes que es puguin ocasionar durant la jornada.

Quant a la logística, dues unitats mòbils del servei electoral funcionen com enllaç entre l’Ajuntament i els 10 col·legis electorals. El dispositiu es completa amb l’operatiu previst per electricitat i neteja davant possibles necessitats dels locals electorals.

Altres serveis

  • Amb l’objectiu de garantir la seguretat, la Policia Municipal en coordinació amb els Mossos d’Esquadra es fan càrrec de la vigilància i la seguretat dels col·legis electorals.
  • Es posa a disposició de les persones amb problemes de mobilitat un servei de transport adaptat i gratuït fins a les 14 hores. Només cal trucar a l’Ajuntament per sol·licitar-lo.
  • Es posa al servei de la ciutadania atenció personalitzada a l’OAC fins a  les 20 hores per resoldre qualsevol dubte.
  • Els serveis informàtics de l’Ajuntament proporcionen les plataformes informàtiques de control de participació i escrutini, el servei telefònic i el subministrament d’informació al dispositiu electoral.
  •  A través del web municipal, xarxes socials i els mitjans de comunicació locals es donarà informació sobre el desenvolupament de la jornada, amb els avanços de participació a les 14.00 i a les 18.00 hores, així com dels resultats electorals un cop escrutades les 54 meses.