null L’Ajuntament de Gavà incorpora 14 nous treballadors i treballadores a través dels Plans d’Ocupació

• Es tracta de diferents perfils professionals que prestaran servei en diferents departaments municipals, com PRESEC, serveis socials, casals o espai públic. • Els plans tenen com a objectiu facilitar la incorporació al món laboral de col·lectius amb més dificultats per accedir-hi


L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha donat avui la benvinguda a les 14 persones de la ciutat que s’han incorporat a l’Ajuntament gràcies a diversos plans d’ocupació. Els participants reforçaran diferents departaments i serveis de l’Ajuntament, com ara serveis administratius, peonatge, consergeria, jardineria i servei comunitari.

Aquestes contractacions tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat de persones pertanyents a col·lectius amb dificultats d’accés al mercat laboral, mitjançant un contracte de treball d’entre 6 i 12 mesos, formació i acompanyament personalitzat. La seva incorporació correspon al Pla d’Ocupació Inclusiu i al Pla de Foment de l’Ocupació per a persones més grans de 55 anys, tots dos subvencionats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, així com al pla de Treball als Barris, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

A la recepció, l’alcaldessa s’ha mostrat molt contenta per poder donar aquesta oportunitat a les persones que s’incorporaran a l’Ajuntament. En concret ha manifestat que “aquestes polítiques ajuden a gent que poden tenir certes dificultats per incorporar-se al món laboral, o que tenen un risc d’exclusió. D’aquesta manera poden tornar a agafar la dinàmica del treball i, sobretot, poden convertir-se en persones que representen el servei a la ciutadania”. Gemma Badia ha recalcat que, “és molt important que aquestes persones surtin amb la sensació de servei públic, i amb la consciència que representen a l’Ajuntament i a tots els gavanencs i gavanenques”.

En el marc del Pla d’Ocupació Inclusió s’han incorporat dues persones, amb un contracte de 12 mesos al 50% de la jornada. Faran tasques de subalterns donant suport a consergeria en diferents equipaments municipals. Aquest projecte es fa en col·laboració amb la Fundació Caviga.

Quant al Pla de Foment de l’Ocupació, s’han contractat sis persones, entre 55 i 62 anys, que donaran suport a tasques administratives en diferents departaments i serveis municipals durant un any al 100% de la jornada.

Finalment, a través del pla Treball als Barris, s’ha incorporat una tècnica auxiliar per a la dinamització comunitària i de formació als barris de Can Tries i Ca n’Espinós (amb un contracte de 9 mesos al 80% de la jornada), i cinc persones que s’incorporaran a l’empresa municipal PRESEC per realitzar tasques de manteniment forestal i de jardineria entorn de la Serra de les Ferreres durant sis mesos i a jornada completa.