null Èxit de públic a la 67a edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà, plenament recuperada

La Mostra Agrícola, GastroGavà i la Mostra d’Entitats han estat els principals atractius del certamen, que enguany celebra 90 anys


 

La 67a edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà, la del 90è aniversari, s’ha tancat amb un gran èxit de participació en totes les seves activitats. Aquest any, el certamen ha tornat al seu format tradicional en l’entorn de la plaça Jaume Balmes, el carrer Sant Pere, el pavelló i l’escola Jacme March, l’avinguda Diagonal, el carrer Martí l’Humà i la plaça Francesc Macià. I ho ha fet, coincidint amb el seu 90è aniversari. 

En l’acte de cloenda, l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia ha manifestat que “la Fira d'enguany ha estat molt especial i un gran èxit de participació i de públic. Teníem ganes de viure i gaudir amb total normalitat aquest esdeveniment tan arrelat a la nostra ciutat". Badia també ha volgut destacar l'esforç del teixit social i econòmic de Gavà per ser presents en el certamen i, en especial de la pagesia. Un sector que "malgrat les dificultats, no defalleix per mantenir viva la tradició. Des de l'Ajuntament estarem sempre al seu costat, donant-li suport i posant en valor el seu treball i esforç"

La Mostra Agrícola ha tornat a ser el punt neuràlgic de la Fira, amb un total de 64 participants que han elaborat les tradicionals paneres en les seves diferents modalitats:  paneres artístiques de verdures (13), paneres artístiques de llavors (29), els lots d’espàrrecs (14) i les paneres de verdures (7). Les diferents peces presentades han estat de gran qualitat. En aquesta edició, 17.500 persones han visitat la Mostra Agrícola, que a la sortida acollia l'espai infantil "Els Petits Pagesos".

Un cop més, els participants s’han superat i han destacat per la seva creativitat. Els guanyadors, que van rebre ahir el seu reconeixement, han estat:

En la categoria de paneres artístiques, el primer premi ha estat per Carme Roig que ha confeccionat una pagesa amb el seu fill en una escena bucòlica. El segon premi ha recaigut en Neus Sanfeliu amb una fantasia amb globus; el tercer ha estat per Cristina Núñez amb la creació d’un vestit de núvia; el quart per Josep Hernández que ens ha presentat un vestit blanc; el cinquè premi se l’han emportat Biel i Carla Roig per la creació de l’univers de Super Mario Bros, i el sisè premi ha estat per Reyes Lladó que ha creat una ovella bevent aigua.

A la modalitat de paneres artístiques de llavors, els premis han estat per: el primer per Neus Sanfeliu i la reproducció del famós frare del temps que va inventar Agapito Borrás Pedemonte l’any 1894; el segon per Mª Carmen Mondéjar i el seu quadre; el tercer per Joan Margarit que ha presentat la imatge d’un castell; el quart per Josep Hernández amb la seva banda d’instruments musicals; el cinquè per Martí Roig que ha creat l’escena d’un pícnic i, el sisè per Miquel Sanfeliu per la representació d’una pagesa treballant el camp.

En la categoria de paneres, el primer premi ha estat per la família Purset Tarrida. El segon per la família Vives Rosa; el tercer per Andreu Margarit; el quart per la panera d’Elsa Margarit; el cinquè per Martí Vives i, el sisè per Joan Sanfeliu.

Pel que fa a la categoria de lots d’espàrrecs els guanyadors ha estat Joan Codinach Berges, seguit de Joan Codinach Galarsa; el tercer premi per Mª Carmen Berges Rubio; el quart millor lot d’espàrrecs ha estat pel presentat per Josep Olivella; el cinquè millor lot ha estat el de Maite Codinach Galarsa i, el sisè el de Brugues Codinach Berges.

De la seva banda, el Mercat de Pagès ha comptat amb 4 expositors de venda directa que han venut un total de 1.500 quilos de verdura i 650 manats d’espàrrecs.

En el marc de la 67 edició de la Fira d’Espàrrecs s’ha celebrat GastroGavà que ha tornat a ser un èxit i es reivindica com un dels principals atractius del certamen. Enguany s’han servit 16.551 tapes, un 20% més respecte a l’any 2019. Dissabte al migdia ha estat el torn on més degustacions s’han donat amb un total de 4.335. La resta de degustacions servides s’han repartit entre divendres nit (3.728), dissabte nit (4.246) i diumenge al migdia (4.242).

GastroGavà ha comptat amb la presència de 15 restaurants de tots els punts de la ciutat que han ofert degustacions de qualitat, amb espàrrecs de Gavà, productes de l’Horta gavanenca i del Parc Agrari del Baix Llobregat com a protagonistes. Com a novetat, s’ha ofert un espai apte per a celíacs amb unes tapes i postra sense gluten.

La mostra gastronòmica ha inclòs la Mostra de Vins amb la presència de dos cellers de la ciutat que han apropat varietats produïdes en l’entorn del Baix Llobregat. Així mateix, GastroGavà s’ha completat amb un ampli programa d’activitats amb actuacions musicals, tallers infantils, i sessions de showcooking a càrrec de prestigiosos xefs de Gavà. A l’espai gastronòmic del recinte se li ha suma l’opció de provar els platillos i menús directament als restaurants participants a GastroGavà a la Carta durant tot el Temps d’Espàrrecs que s’allargarà fins al 8 de maig.

La Fira també ha estat un aparador pels comerços amb la Mostra Comercial, Artesanal i d’Automoció que s’ha distribuït al llarg del carrer de Sant Pere, entre Martí l’Humà i Montflorit. Un total de 56 expositors han mostrat les seves ofertes comercials ocupant un total de 82 espais firals. Així mateix, enguany i per primer cop en el marc de la Fira s’ha celebrat la Mostra d’Entitats durant tota la jornada de dissabte. Un total de 38 entitats gavanenques de diferents àmbits han donat conèixer les seves activitats i han amenitzat la Mostra amb tot un ventall d’activitats i actuacions. Així mateix, s’ha comptat amb la presència de 7 entitats esportives.

Al llarg del cap de setmana s’han portat a terme tot un seguit d’actuacions. Divendres i dissabte nit la vetllada va estar amenitzada per dos concerts que van comptar amb la presència de 2.600 persones. De la seva banda, més de 6.000 participants han gaudit de les activitats infantils i esportives que s’han desenvolupament durant la Fira.