null L’Oficina Municipal d’Escolarització de Gavà ha atès 525 consultes durant aquest període de confinament

Des del passat 23 de març l’OME ha garantit l’atenció a la ciutadania en temes d’escolarització escolar


L’Oficina Municipal d’Escolarització de Gavà ha registrat aquest any més consultes relacionades amb la preinscripció en relació al mateix període de l’any passat. L’estat d’alarma decretat a causa de la COVID-19 ha suposat un canvi en tot el procés, que s’ha realitzat de forma telemàtica i això ha fet incrementar el nombre de consultes. En concret des del passat 23 de març s’han atès un total de 525 persones.

A més, de donar resposta a les sol·licitud d’informació i consultes concretes sobre el procés de preinscripció, la baremació, la zonificació, documentació a presentar, ajudar i respondre als casos de situacions familiars concretes o donant suport a les famílies nouvingudes, des de l’OME també s’ha recolzat a les famílies i ha fet de guia per ajudar-les a presentar la sol.lcitud de forma telemàtica a través del portal on line. 

En total s’han tramitat 525 consultes distribuïdes en dos períodes concrets:

  • Del 23 de març a l’11 de maig: en aquest període l’OME virtual ha atès un total de 371 consultes. Ha estat a través de:

           -Trucades telefòniques derivades de la centraleta de l’OAC. En concret s’han donat resposta a 118 trucades per consultes puntuals i dubtes de les famílies.

             - Mitjançant el correu electrònic s’ha donat resposta a 235 missatges.

             - El 30 d’abril l’OME obre un altre canal de connexió: el bookeo (servei on la família s’apunta deixant el seu telèfon i se li truca a l’hora sol.licitada). A través d’aquesta via s’han atès 6 cites.

             - Per altres sistemes s’han atès dos consultes més. Una via registre per MyTo i un altre pels mitjans locals.

  • Del 12 al 22 de maig. S’ha donat servei a un total de154 consultes.

Es tracta del període de preinscripció escolar que enguany s’ha fet per via telemàtica. És per això, que l’OME ha reforçat el seu servei amb un total de 5 persones atenent telefònicament a les famílies que trucaven per tal de rebre suport i resoldre les seves dubtes sobre com fer el tràmit. Aquest servei de suport s’ha vehiculat a través del projecte “Gavà t’Ajuda”.

Durant aquest període de temps, el servei donat s’ha realitzat per diferents vies:

- Bookeo amb cites telefòniques

- Responent als missatges arribats per correu electrònic

- Trucades telefòniques a través de “Gavà t’Ajuda” i al Departament d’Educació de la Generalitat

- Atenció presencial a l’Ajuntament mitjançant cita prèvia les tardes del 21 i 22 de maig.

 

L'OME és un servei que es posa a disposició de les famílies per facilitar el procés d'escolarització dels fills i filles, però especialment durnat els períodes de preinscripció i matriculació. En concret es facilita informació dels centres escolars y de tota l'oferta educativa del municipi. Així mateix, es dona suport i s'orienta a les famílies sobre els tràmits a seguir. Tot plegat, es tracta d'un servei molt bé valorat i molt necessari, sobretot per tots aquells pares i mares que han de mantenir per primer cop al seu fill a l'escola o bé comencen l'ESO i han de fer un canvi de centre.

 

Calendari preinscripcions Batxillerat i Cicles Formatius

L'Oficina Municipal d’Escolarització continua treballant, donant servei i recolzant a les famílies i els centres per facilitar la gestió en temes d’informació escolar i preinscripció fora de termini.

Avui s’obre  el període de preinscripcions de batxillerat  que es perllongarà fins el 3 de juny.

De la seva banda, els tràmits de cicles de grau mitjà d’FP i d’arts plàstiques i disseny s’han de realitzar entre el 2 i el 8 de juny.

Pel que fa als cicles de grau superior d’FP i arts plàstiques i disseny el període per la seva tramitació és del 10 al 17 de juny.

L’horari d’atenció de l’OME és de dilluns a divendres de 10 a 14 h i dimarts de 16 a 19 h. Les famílies poden fer consultes telefòniques al "Gavà t'ajuda" 93 263 91 33 o trucant a l'Ajuntament 93 263 91 00. També es dona resposta a tots els correus que arriben a "xarxagavaeduca@gava.cat". Un altre via de contacte és a través del bookeo, on les famílies poden sol·licitar cita telefònica i des del Departament d’Educació es posen en contacte amb elles.