null L’Ajuntament de Gavà dóna suport als treballadors i treballadores de Nissan un cop confirmat el cessament de la seva activitat industrial a Catalunya

L’alcaldessa i els portaveus de tots els grups municipals subscriuen una declaració unitària


L’Ajuntament de Gavà dóna suport als treballadors i treballadores de Nissan un cop l’empresa ha confirmat el cessament de la seva activitat industrial a Catalunya, a través d’una declaració institucional conjunta de l’alcaldessa, Raquel Sánchez, i tots els grups polítics.  L’empresa automobilística ha confirmat aquest matí la seva decisió de tancar les fàbriques de la Zona Franca, Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i els centres del Prat i l’Hospitalet.

A la declaració, el Consistori també mostra la seva preocupació per les conseqüències derivades d’aquest cessament que afecta més de 25.000 treballadors i treballadores i al conjunt de proveïdors i empreses auxiliars que treballen per a Nissan.

L'Ajuntament insta a les institucions, Govern de la Generalitat i Govern central, a portar a terme les accions que siguin necessàries, interpel.lar i exigir a la direcció de Nissan per tal que compleixi els seus compromisos, així com acordar mesures encaminades a preservar l'activitat industrials i els milers de llocs de treball que es veuran afectats per aquesta decisió.

Pel Consistori, el sector de l'automoció ha estat estratègic i de lideratge a Catalunya i considera que cal preservar aquest actiu com estratègia industrial, d'innovació i de futur que genera oportunitats i riquesa a més de donar feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya.

La confirmació del cessament de l'activitat industrial de Nissan a Catalunya ha estat confirmada aquest matí pel seu president, Gianluca de Ficchy, que ha qualificat la mesura d'irreversible.

El  seu tancament afecta la Zona Franca i els seus dos centres productius satèl·lit: Montcada i Reixach i Sant Andreu de la Barca a més de les seves unitats de I+D, el centre de recanvis i el centre logístic del port de Barcelona. Per contra, la decisió de la direcció no afecta les plantes de Nissan a Àvila i Cantàbria.

Declaració