null 20 ajuntaments del Baix Llobregat organitzen El Baix és cultura, el primer festival comarcal 'on line' amb un centenar d'actuacions en directe

El festival virtual es desenvoluparà el proper cap de setmana –8, 9 i 10 de maig– de manera simultània en 20 pobles i ciutats del Baix Llobregat a través de la xarxa social Instagram


Un total 20 ajuntaments del Baix Llobregat han sumat esforços i molta creativitat per organitzar el primer festival 'on line' d'àmbit comarcal. Es tracta d' El Baix és cultura, una iniciativa que vol posar en valor el talent cultural de la comarca, potenciant i donant suport als i les artistes locals a través d'un projecte comú que els obri també noves finestres més ellà del seu municipi, en un moment on el sector cultural està especial-ment colpejat per la crisi sanitària de la COVID-19. El certamen cultural començarà aquest divendres 8 de maig i es realitzarà de manera simultània als 20 municipis parti-cipants a través de quatre canals d'Instagram.

 

El Baix és cultura aplegarà més de 100 actuacions en directe, a través de quatre canals d'Instagram i amb els artistes actuant des de casa seva, des de cadascun dels 20 muni-cipis. Per facilitar el seguiment de les activitats programades, els ajuntaments partici-pants han dividit la comarca en quatre zones geogràfiques, amb un canal específic per a cadascuna d'elles: elbaixescultura_zonanord (Sant Andreu de la Barca, Martorell, Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Esparreguera), elbaixescultura_zonacentre (Molins de Rei, Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana, Pallejà i Sant Feliu de Llobregat), el-baixescultura_zonafontsanta (Sant Joan Despí, Cornellà, Esplugues, i Sant Just Desvern) i elbaixescultura_zonadelta (Sant Boi, Viladecans, El Prat, Gavà i Castelldefels). Cada canal emetrà les activitats de les seves poblacions tot i que es farà una difusió conjunta.

 

L'estat d'alarma decretat per aturar la propagació del coronavirus COVID-19 ha com-portat el tancament de teatres, centres culturals, centres cívics, espais musicals per a la gent jove, i la suspensió de festes majors, espectacles, concerts, representacions teatrals, etc, un fet que ha posat en perill la feina de molts artistes també del Baix Llobregat.

 

Els ajuntaments, que des de l'inici de la crisi sanitària i social han estat al capdavant de les accions per ajudar la ciutadania i el teixit empresarial i social, han destacat com la cultura és un dret al qual no volem renunciar, i és per això que en aquests moments tan complexos s'han d'engegar accions que els doni suport.

 

Un festival adreçat a tots els públics

 

El programa comptarà amb un centenar d'activitats culturals que reflexen l'important talent humà i creatiu que hi ha al Baix Llobregat. Així s'han programat 17 tallers (circ, cuina, ball, ràdio, robòtica, etc.); 5 conta contes (per a infants i adults); tres accions d'art digital (curts i sèries); 16 atuacions de dansa (clàssica, contemporània, espanyola, urbana, etc.); 6 monòlegs; 35 concerts acústics, de música clàssica, jazz o flamenc; 5 sessions de DJ; 5 activitats relacionades amb la literatura, i 5 més teatrals (familiars, cabaret, pallassos, etc.). Una rica mostra del talent fet al Baix Llobregat.

 

Suports d'artistes vinculats a la comarca

 

A més de les actuacions en directe, han estat nombrosos els artistes vinculats al Baix Llobregat que han donat suport a aquest festival a través de missatges que podrem veure a les xarxes socials com els actors José Corbacho i Quim Masferrer, la cantant Lucrecia, el periodista i escriptor Francesc Latorre, Eduard Costa, d'El últim indi i ex-component dels Amics de les Arts o de Santi Balmes, cantant dels Love of Lesbian.

 

Dies i hores:

Divendres 8 de maig, de 17 a 00 h

Dissabte 9 de maig d’11 a 14 h i de 17 a 00 h

Diumenge 10 de maig d’11 a 14 i de 17 a 20 h

 

Programació als diferents canals d'INSTAGRAM

elbaixescultura_zonanord

elbaixescultura_zonacentre

elbaixescultura_zonafontsanta

elbaixescultura_zonadelta