null L’Ajuntament lliurarà, a partir de demà, les targetes moneder a les famílies beneficiàries de les beques de menjador

Prèviament s’està contactant amb les famílies beneficiàries, telefònicament i per correu electrònic, per explicar-los el procediment de lliurament i resoldre dubtes sobre el seu ús


L’Ajuntament de Gavà lliurarà a partir de demà dijous 697 targetes moneder a les famílies beneficiàries de les beques menjador. L’objectiu és garantir la continuïtat de l’ajut durant el temps que els centres educatius estiguin tancats a conseqüència de la pandèmia del coronavirus COVID-19.

 

  • Les targetes moneder s’adrecen als menors beneficiaris d’ajuts de menjador de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. Seran un total de 697 nens i nenes d’unes 550 famílies (atès que algunes d’elles tenen més d’un infant a càrrec becat).

 

  • Les famílies rebran les targetes a casa. Prèviament s’està contactant amb elles per telèfon i/o correu electrònic per informar-les del procediment de lliurament a domicili i resoldre dubtes.

Així mateix, s’ha editat un fulletó informatiu per garantir el seu correcte funcionament:

 

- Les targetes estan carregades inicialment amb 40 euros.

Aquest import correspon a una dotació de 4 euros per dia i infant, és a dir, per als 10 dies lectius de tancament d’escoles decretat.

No hi ha un import màxim temporal de despesa, més enllà del saldo màxim amb què estan carregades. És a dir, no es pot gastar per sobre de l’import màxim de 40 euros.

 

- Les targetes es carregaran automàticament en cas d'allargar-se el període de tancament de les escoles, sense que la persona usuària hagi de fer cap gestió.

- La targeta es pot utilitzar en qualsevol establiment d’alimentació i és exclusivament per a compres en aquests establiments.

- No cal fer servir PIN ni fer cal altra gestió per activar la targeta. En cas d’incidència, les persones usuàries podran adreçar-se a un telèfon gratuït.

 

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya és el responsable de la planificació de les beques de menjador i, per tant, de les targetes moneder que les substitueixen com a ajuts d’urgència. Els consells comarcals vehiculen la seva gestió als diferents punts del territori. En el cas de Gavà, l’Ajuntament ha coordinat la seva recepció amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat per tal de distribuir-les posteriorment a les famílies beneficiàries.