null Avui comença la renovació i millora de l’àrea de jocs infantils del Parc del Mil·lenni

• Tota la intervenció permetrà la plena integració de la nova zona de jocs en l’entorn del Parc del Mil·lenni. • L’actuació permetrà ampliar la zona i s’instal·laran jocs més inclusius i interactius


Avui comencen les obres de renovació i millora de l’àrea de jocs infantils del Parc del Mil·lenni. La finalitat és crear una àmplia i més diversa zona lúdica i potenciar l’activitat en aquest espai, que esdevé un punt de connexió urbana. En aquest sentit, tota la intervenció permetrà  la plena integració de la nova zona de jocs en l’entorn del Parc. Aquesta actuació s’afegeix a la que s’està executant al parc infantil del passeig Maragall.

 

L’alcaldessa Raquel Sánchez va presentar ahir els dos projectes a la trobada oberta amb el veïnat, emmarcada en el programa “Alcaldessa als barris”. Sánchez va afirmar que “aquests són dos projectes de renovació, de remodelació de dos parcs infantil emblemàtics de la nostra ciutat, uns espais que són d’un ús molt intensiu. El del passeig Maragall havia quedat obsolet amb unes condicions d’accessibilitat i inclusió que no s’adiuen amb les necessitats i la confortabilitat. En els dos projectes hem introduït criteris de respecte al medi ambient, incrementen el nombre d’arbres per generar ombra i, sobretot, hem volgut que siguin parcs inclusius”.

 

Raquel Sánchez va mostrar-se “molt satisfeta” amb les dues intervencions. “Espero que una vegada superades les molèsties que comporten les obres, el resultat sigui molt ben valorat per la ciutadania, sobretot pels nens i nenes, que quan visiten l’Ajuntament i parlen amb mi, em demanen parcs més moderns i més adaptats”, va afegir.

 

Més espai per als jocs al parc del Mil·lenni

 

Al Parc del Mil·lenni es renovarà i s’incrementarà la zona lúdica mitjançant la creació de plataformes circulars que uniran els diferents àmbits i ampliaran l’espai de joc. Al mateix temps, es dotarà la zona de nous jocs més inclusius i interactius. La nova forma circular i en pendent permetrà agrupar i controlar les activitats infantils generant major convivència i oferint més seguretat.

 

El límit de les àrees circulars es plantejaran fraccionades amb parts delimitades per bancs i altres en forma de talús. Uns talussos permetran unificar les superfícies i crear continuïtat, generant un recorregut en pendent que facilitarà una relació més fàcil entre les plataformes. Al mateix temps, donarà la possibilitat d’instal·lar grans elements i recorreguts de peces d’activitats i de joc. Així, es proposarà un recorregut d’aventura més actiu per a nens i nenes més grans.

 

Les obres de renovació i millora de l’àrea infantil del Parc del Mil·lenni començaran el 20 de febrer i es perllongaran durant dos mesos.

 

 

 

Parc del passeig Maragall

D’altra banda, segueixen els treballs d’adequació del parc del passeig Maragall que contemplen dividir l’espai per trams. A la zona central es crea una nova àrea de jocs infantils i es millora l’accessibilitat. Així mateix, es modifica la fesomia d’aquest espai amb una proposta més paisatgística amb l’entorn actual del passeig i amb capacitat per integrar l’activitat lúdica dels jocs infantils. En aquest sentit, es col·locaran parterres vegetals de geometries corbes i dunes de cautxú de diferents alçades. Un paisatge dunar que té per objectiu proporcionar un final més expressiu i un espai més integrador amb l’activitat que acull.

 

Així, la zona de jocs del parc estarà definida per una sèrie d’elements que tenen el seu element protagonista en un gran anell central. Aquest indret serà una gran peça metàl·lica de 10 metres de diàmetre i una alçada de 2,75 metres envoltada per un paisatge dunar format per tres dunes de cautxú amb escocells i una duna vegetal. També hi haurà un gran banc de formigó. Aquest anell esdevé el centre de l’àrea infantil i una icona visual per al final del passeig.

 

Un altre tram del parc a tractar és la vorera del carrer Montflorit. Serà arranjada amb l’objectiu de millorar la urbanitat i l’accessibilitat en general. En aquest sentit, s’ampliarà la vorera, cosa que suposarà modificar el mur de contenció existent i retirar els arbres els dos pollancres i la tipuana actuals.

 

D’altra banda, l’ampliació d’aquesta vorera i les millores en la seva accessibilitat permetran crear dos nous mecanismes d’accés pel passeig. En concret, una petita rampa d’entrada per l’extrem nord i una escala de 6 graons per l’extrem sud. Aquesta nova connectivitat trencarà amb la forma en cul de sac que el passeig té en aquest moment i en millorarà la seva connexió general.

 

 

 

 

Els dos projectes de millora tenen per objectiu potenciar indrets de la ciutat com a grans àrees de joc i que tant el parc del Mil·lenni com el del passeig Maragall esdevinguin espais referents del municipi. En tots dos emplaçaments, que tindran capacitat per a 80 infants cadascun de 2 a 12 anys, s’instal·laran jocs inclusius per atendre a nens i nens amb necessitats diverses i es millorarà l’espai públic. Les actuacions tenen un pressupost global de 411.093,56 €.

 

Afectació en l’arbrat

 

Els treballs de millora a l’àrea infantil del Parc del Mil·lenni afecta dos arbres. Un es mantindrà en el seu emplaçament actual adequant-lo a la topografia del talús i el segon exemplar es restituirà al mateix emplaçament però ajustant-lo a una cota inferior. La resta d’arbres existents i que donen ombra a la zona de jocs, es mantindran i s’integraran dins els àmbits.

 

Pel que fa a l’arbrat del parc del Passeig Maragall es veuen afectats tres exemplars, dos dels quals estaven malalts. L’actuació preveu la plantació d’un total de vuit arbres, de manera que s’incrementarà la massa arbòria del parc.