null Gavà renova dos distintius “Compromís Biosphere” pel seu model de turisme sostenible i responsable

La platja gavanenca i el Parc Arqueològic han rebut aquesta distinció que atorga la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç i l’Institut de Turisme Responsable


L’Ajuntament de Gavà ha renovat dos distintius del “Compromís per la sostenibilitat Biosphere” per la promoció del turisme sostenible i responsable a la platja i al Parc Arqueològic Mines de Gavà. Aquesta distinció és atorgada per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut de Turisme Responsable.

El “Compromís per la sostenibilitat Biosphere” pretén estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona. És un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable (ITR) que té com a objectiu implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística. El seu desplegament i la seva implantació territorial s’articula amb la Cambra de Comerç com a entitat representativa del sector empresarial de les comarques de Barcelona així com els 11 ens de gestió turística comarcal en conveni amb l’ens provincial.

L’any 2017, l’Ajuntament de Gavà va començar a treballar en el nou “Compromís Biosphere” per a les dues destinacions turístiques, que compten, des de fa anys, amb el distintiu de qualitat SICTED (Sistema Integral de Calidad Turística en Destinos). El “Compromís Biosphere” orienta el sistema cap a la sostenibilitat turística incorporant criteris com la gestió sostenible, la conservació mediambiental, la protecció cultural, el desenvolupament socioeconòmic i la satisfacció del client.

Fins a obtenir la distinció s’ha hagut de seguir la metodologia següent: adhesió al compromís, formació, assessorament d’elaboració dels manuals, elaboració del qüestionari i verificació del pla de millora.

A més de la platja i del Parc Arqueològic, quatre empreses de Gavà també han renovat el “Compromís Biosphere”. Es tracta dels restaurants Ermita de Brugués, Restaurant Barbacoa Europa i d’El Calamar & Lobster així com la botiga Foto Pir Video.

 

L’acte de lliurament de distintius a les empreses i entitats de la comarca tindrà lloc el proper 12 de març a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat.