null Gavà crea una nova plataforma online de suport al comer local: Més que Mai, Comerç de Gavà www.mesquemaigava.cat

Els clients podran comprar vals per bescanviar als establiments participants un cop acabat el període de confinament


L’Ajuntament de Gavà ha creat una plataforma web: www.mesquemaigava.cat, de suport al comerç local. Mitjançant aquest servei (accessible des de tots els dispositius) els clients podran comprar vals per un determinat import, associats a alguna promoció i que podrà bescanviar per productes o serveis als establiments participants un cop acabat el període de confinament. També podrà incloure ofertes vigents en comerços locals actualment oberts.

El projecte, a més de servir per fomentar la compra, també té un caràcter molt solidari i vol contribuir a avançar liquiditat als comerços que actualment es troben tancats. Així mateix, la iniciativa permet donar visibilitat a botigues, bars i restaurants de Gavà, explicant la seva història amb la finalitat de generar comunitat i pertinença.

La creació d’aquesta plataforma online té com a objectiu ajudar al petit comerç que està patint més fortament la crisi sanitària i les mesures de confinament de la població. Algunes botigues han pogut reorientar el seu negoci fent serveis a domicili però la gran majoria tenen les persianes tancades des que es va decretar l’estat d’alarma.

 

Operativa de la Plataforma

La web està dirigida a dos públics:

  1. A les empreses comercials locals que vulguin participar de la iniciativa: amb un formulari per donar d’alta la seva oferta
  2. A la ciutadania de Gavà com a clientela potencial que tria l’establiment i compra el seu val descompte.

La compra d’aquests vals es farà efectiva a través de la plataforma Paypal. Per tant, el client i l’establiment hauran de disposar d’aquest mètode de pagament. És l’únic requisit imprescindible per poder formar part de la plataforma. Aquesta transacció garanteix que no s’ha d’habilitar cap altra plataforma de pagament i que l’Ajuntament no intervé en aquesta relació entre establiment i consumidor. Des del Departament de Comerç i Fires es dóna suport i assessorament en el procés d’alta al sistema Paypal per aquells negocis que ho necessitin.

Actualment ja hi ha confirmats 30 comerços participants de diferents àmbits: restaurants, cafeteries, botigues de roba, calçat, complements, centres d’estètica, etc. A mida que els establiments es vagin adherint la plataforma s’anirà nodrint de més ofertes i contingut.

 

Campanya cap a la ciutadania

Per donar a conèixer aquesta plataforma online de suport al comerç local es farà una campanya de promoció a través de les xarxes socials adreçada a tota la població gavanenca. La idea és que la ciutadania arribi a visitar la web, acabi fent alguna compra i col·laborar així amb els establiments locals.

Cal convertir l’actual situació en una oportunitat i aconseguir que després del confinament els ciutadans i ciutadanes de Gavà apostin pel comerç de proximitat i es recuperin, d’una manera més ràpida, de l’actual crisi sanitària provocada per la pandèmia del COVID-19.

El petit comerç és un sector clau en l’àmbit econòmic local i aporten vitalitat als carrers de la ciutat. Un model tradicional i familiar que s’ha mantingut al llarg del temps com un model de comerç de qualitat tant pel que fa als productes com als serveis que ofereixen i el tracte personalitzat amb els clients. És per això, que cal ajudar-lo i donar-li eines en aquests moments complicats i difícils que estan vivint.

 

Ajuts a l´activitat econòmica local

Adreçats a establiments que han hagut de tancar les portes per les mesures adoptades pel Govern de l’Estat per la situació d´emergència provocada pel coronavirus.

L’Ajuntament no girarà cap rebut de les taxes o cànons següents mentre duri l’estat d’alarma:

  • Taxa d’utilització privativa de la via pública (terrasses de bars, restaurants)
  • Taxa per a la recollida de residus comercials i industrials
  • Taxa del mercat setmanal
  • Concessions administratives municipals.

L’Ajuntament de Gavà no girarà cap rebut d´aquestes taxes o cànons mentre duri l’estat d’alarma. Als negocis o adjudicataris de concessions municipals, Mercat Setmanal, Terrasses i Escombraries Comercials que hagin pagat la taxa anual o cànon, se’ls aplicarà un descompte proporcional als dies en què no hagin pogut dur a terme la seva activitat durant la vigència de l’estat d’Alarma derivat del Reial Decret 463/2020 de 14 de març.

Altres mesures:

  • Pla d´agilització de pagaments a proveïdors de l´Ajuntament, que siguin autònoms, comerços i/o petites empreses, a fi que disposin liquiditat. Actualment s’està pagant amb un termini mig d’11 dies un cop validades les factures, i es garantirà en tot cas el mínim termini possible.
  • Suport a treballadors/es i activitat econòmica local afectada per expedients de regulació temporal d´ocupació (ERTO).

S’estableix un pla de pagament especial de taxes i impostos municipals en sis fraccionaments al llarg de l’any per a empreses i autònoms amb activitats econòmiques amb seu a Gavà que han hagut d’aturar degut al Reial Decret 463/2020 de 14 de març, així com per a persones afectades per un ERTO que estiguin empadronades a la ciutat.

Reactivació econòmica del teixit productiu:

  • Creació d´ un Fons de Suport al Comerç de Gavà.

Dotat inicialment amb 300.000 euros, es destinarà a subvencionar establiments de comerç, restauració i serveis de la ciutat que s’hagin vist obligats a tancar i/o paralitzar l’activitat per l’estat d’Alarma d’acord al Reial Decret 463/2020 de 14 de març. Els ajuts permetran fer front al finançament de les despeses fixes associades a l’activitat dels establiments durant el període de tancament.

  • Campanya de reactivació del comerç i la restauració local. S’activarà de manera consensuada amb el sector en el moment que finalitzi el període de confinament. La iniciativa tindrà com a objectiu posar en valor el paper del teixit comercial com a element vertebrador i de qualitat de vida per la ciutat, la promoció del consum de proximitat, el circuit curt d´alimentació i la qualitat i diversitat de la restauració local.