null Diumenge 9 de febrer, jornada participativa de retirada de residus a les dunes de Gavà

El punt de trobada serà a les 10 hores al pont de la Riera dels Canyars amb el passeig Marítim


Aquest diumenge 9 de febrer, l’Ajuntament us convida a participar a una jornada de retirada de residus a les platges de Gavà. El punt de trobada serà a les 10 hores al pont de la Riera dels Canyars amb el passeig Marítim. No cal inscripció prèvia.

 

Un dels efectes del temporal Glòria va ser l’acumulació de residus a la platja, que els serveis de neteja i manteniment de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ja han procedit a retirar. No obstant, una part dels residus transportats pel temporal, especialment plàstics i microplàstics, s’han acumulat als espais dunars i la seva retirada s’ha de fer manualment.

 

L’espai dunar és molt fràgil i, per aquest motiu, està protegit i amb l’accés restringit. La recollida dels residus s’ha de fer amb cura. Per això durant la jornada, les persones participants tindran el suport els educadors ambientals, que els facilitaran guants, bosses i pinces.. També explicaran quins tipus de residus trobem habitualment en aquests espais i quin pot ser el seu origen, així com els efectes negatius de la presència d’aquestes deixalles en el medi litoral.