null 71 persones han trobat feina a Gavà a través dels plans d’ocupació municipals del 2019

L’Ajuntament ha contractat 71 persones per reforçar els diferents àmbits del Consistori durant l’últim any


 

L’Ajuntament de Gavà ha contractat un total de 71 persones a l’atur a través dels plans d’ocupació municipals de l’any 2019, que ha posat en marxa conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

 

Aquests contractes, d’una durada d’entre 6 i 12 mesos, han servit per reforçar els diferents àmbits del Consistori, en els quals les persones contractades desenvolupen tasques d’auxiliar d’administració, personal tècnic, serveis comunitaris o peonatge.

 

Avui l’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha saludat les més de 40 persones que s’han incorporat a l’Ajuntament de Gavà a través dels plans d’ocupació entre els mesos d’octubre i desembre passats, que avui han assistit a una sessió formativa sobre protecció de dades al Centre de Suport a l’Empresa. Sánchez ha destacat la utilitat d’aquests programes “que permeten millorar la capacitació i experiència professional de persones que estaven en situació d’atur o bé pertanyen a col·lectius que els hi costa més enganxar-se o reincorporar-se al mercat laboral. A més, els donen l’oportunitat de conèixer la nostra organització i fer un servei a la ciutat”.

 

Foment de la contractació

 

Aquests tipus de contractes són fruit dels plans d’ocupació municipals, programes destinats a persones en situació d’atur pertanyents a col·lectius que generalment tenen dificultats per trobar feina.

 

L’Ajuntament, amb la col·laboració d’altres institucions supramunicipals, promou aquestes contractacions que aporten als i les participants experiència professional, així com una millora en les seves competències personals i tècniques. Es posa especial èmfasi en impulsar la contractació de persones en atur de llarga durada, amb discapacitat, majors de 45 anys, joves i dones. Aquests programes són:

 

- Joves en pràctiques: contractació directa de joves a l’atur d’entre 18 i 29 anys beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil de la Unió Europea durant 6 mesos.

 

- Enfeina’t: adreçat a persones en situació d’atur de llarga durada, a les quals se’ls ofereix la possibilitat de contractació en empreses durant 1 any a més de sessions complementàries d’orientació laboral, acollida i acompanyament.

 

- Programa complementari de millora de l’ocupabilitat: destinat a persones a l’atur, establint prioritat per a les persones pertanyents a col·lectius vulnerables. Inclou formació professionalitzadora.  

 

- Pla de Xoc a l’Atur: ofereix contractació per a persones a l’atur per un període de 8, 9 i 12 mesos, amb formació i acompanyament.

 

- Treball i Formació: programa que té com a objectiu afavorir la contractació de persones en situació d’atur, a través d’accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic.

 

- Treball als Barris: accions ocupacionals adreçades a les persones residents als barris de can Tries i ca n’Espinós de Gavà.