Cooperació bilateral

Els projectes d’assistència tècnica són accions per cobrir necessitats i resoldre carències tècniques que responen a les funcions de responsabilitat dels municipis i estan destinades a promoure el desenvolupament local. Aquests projectes sovint es vinculen a l’acció de cooperació de l’Ajuntament (cooperació tècnica directa) ja que busquen enfortir els factors endògens de les institucions públiques (capital humà i marc institucional).

Gavà participa d’aquests projectes:

PROJECTE JUSUR, XARXA BAIX LLOBREGAT I LA XARXA MARRÀQUEIX (MARROC)

L'enfortiment de la política local de proximitat a la regió de Marràqueix (Marroc). Aquest és un projecte que abarca la participació de nombrosos actors tant de la regió de Marràqueix com de Barcelona. Per una banda estan la xarxa de municipis de Marràqueix, i la xarxa de municipis del Baix Llobregat, liderats per l'Ajuntament de Viladecans. Per l'altra tenim la complicitat d'institucions supramunicipals com la Diputació de Barcelona i l'Institut de desenvolupament Local al Marroc (Imadel). Fruit del projecte es van posar en funcionament diversos centres socioculturals i han aconseguit treballar de la mà de les associacions i la societat civil. Actualment la línia estratègica a treballar és el reforçament les capacitats de la xarxa del Marroc en l'elaboració i execució de plans estratègics i planificació municipal, i l’enfortiment de les polítiques de gènere.

Municipis participants al Baix Llobregat: Viladecans, Sant Vicenç dels Horts, Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i Gavà. Amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

PROJECTE MEDI AMBIENT, XARXA MUNICIPIS ZONA DELTA I EL SALVADOR

En el marc d’un conveni marc entre els municipis del Viladecans, El Prat de Llobregat i Gavà, s’ha plasmat un projecte pel foment de la cooperació al desenvolupament amb El Salvador, com una eina per a contribuir en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Sense excloure’n cap ODS, es fa especial atenció a aquells relacionats amb el medi ambient.

El projecte té dues branques:

  • Implementació de l’estratègia de gestió integral de residus de l’Àrea Metropolitana de San Salvador, projecte coordinat amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
  • Aportant a l’agenda 2030 des de l’àmbit local a El salvador i Catalunya, a la zona d’Oriente de El Salvador, amb el Fons Català de Cooperació.