Museo de Gavà

De les institucions de Gavà, el Museu, amb una clara vocació de servei públic, té un paper rellevant en la protecció, la divulgació i la dinamització del patrimoni cultural i natural de la zona.

El Museu de Gavà va néixer l'any 1978 com a conseqüència de la singular riquesa arqueològica de la zona, evidenciada inicialment en les excavacions que es van portar a terme a les mines prehistòriques de Gavà i a la cova de Sant Sadurní, a Begues. Amb la creació del Museu, Gavà compta amb una institució permanent l'activitat principal de la qual s'estructura sobre tres grans eixos: la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni històric i natural de l'entorn, amb especial dedicació al jaciment miner.

El Museu de Gavà s'ubica en la coneguda Torre Lluc, una antiga casa senyorial que barreja els elements d'inspiració neoclàssica amb l'estructura típica de la masia, i que va ser reformada el 1991 per adequar-ne els espais, dotar l'edifici de la fesomia actual i acollir els serveis i equipaments propis d'un museu modern.

L'exposició permanent

L'exposició permanent del Museu de Gavà, "Gavà, les veus del paisatge", explica el nostre paisatge i fa un recorregut per la història del territori a través de sis sales, entre les que es troba la imprescindible col·lecció d’objectes i aixovars funeraris originals trobats a les mines prehistòriques de Gavà.:

Sala 1: Què és el paisatge?

Sala 2: Els primers habitants del paisatge.

Sala 3: Els primers pagesos.

Sala 4: Pagesos i comerciants a l'antiguitat.

Sala 5: Cavallers, monjos i pagesos.

Sala 6: El paisatge contemporani.

El recorregut és practicable amb cadira de rodes.

El jardí botànic

El jardí botànic del Museu de Gavà és un espai de 800 metres quadrats on es mostren les diverses comunitats vegetals del paisatge que envolta la ciutat.

Un tomb pel jardí ens acosta a la vegetació característica del Garraf, les comunitats de la plana deltaica, i els conreus d'horta.

 

HORARIS

 

De dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 19 h

Dissabtes d'11 a 14 i de 16 a 19 h

Diumenges d'11 a 14 h

 

Tancat els dilluns (inclosos dilluns festius), els dies 1/1, 6/1, 24/6, 25 i 26/12 i tardes del 5/1, 23/6, 24/12, i 31/12.

 

PREU

 

Entrada gratuïta

 

CONTACTE

 

Museu de Gavà

Plaça de Dolors Clua, 13-14

08850 Gavà

T. 93 263 96 10

T. 679 486 607 (també per whatsapp)

museu@gava.cat

 

COM ARRIBAR

 

Consulta com arribar al Museu de Gavà

 

SERVEI EDUCATIU

 

Visites i tallers didàctics adaptats a totes les edats. Consulteu l’oferta i contacteu amb el servei educatiu.

Visita guiada Quart diumenge de mes, a les 10 h (de gener a desembre)

 

ACCESSIBILITAT

 

Accés al Museu i sales d’exposició practicables en cadira de rodes.

Teniu necessitats especials? Poseu-vos en contacte amb el nostre servei educatiu.

 

UN DIA PERFECTE!

Descobreix activitats, visites, restaurants, rutes a la natura, i gaudeix de descomptes per passar un dia inoblidable al Baix Llobregat, a un salt de casa teva.