null La cultura japonesa vuelve a Gavà con el Sakura Fest, la fiesta del manga

  • El día grande de la fiesta se vivirá el 21 de abril, pero para calentar motores a lo largo de la semana habrá una serie de actividades
  • Serán más 50 propuestas, con nuevos espacios, y la participación de más de 60 stands con artistas y comercios
  • Este año, se estrena la mascota de festival, Sachi


La festa del manga i l’anime arriba a Gavà amb la celebració de la 3a edició del Sakura Fest. El festival està dedicat a la cultura japonesa, aglutinant tots els elements i col·lectius que formen part de la cultura “otaku. La programació s’iniciarà el 15 d’abril amb activitats al llarg de tota la setmana i finalitzarà el diumenge 21 d’abril, dia àlgid del Sakura.

El Sakura Fest s’ha consolidat a la nostra ciutat com una de les activitats més esperades i participatives. Prova d’això, és la presència de més de 60 estands amb artistes i comerços, i més de 50 activitats (concerts, concursos, xerrades, tallers, o exposicions entre altres) al voltant de la cultura japonesa.

L’organització del Festival va a càrrec de la comissió de La Casa Gran, amb la col·laboració de l’Ajuntament, entitats, establiments comercials de la ciutat i persones que, a títol individual, participen en aquest esdeveniment.

Novetats

El Sakura Fest ha crescut i ha evolucionat al llarg d’aquests dos anys. Així ho demostra el fet que, en aquesta edició el festival compta amb una mascota.  S’anomena Sachi, nom que ha estat escollit per la comissió i que fa referència al Sakura i al nom d’un gos, però també vol dir felicitat en japonès. La mascota serà tant física com virtual a través d’uns stickers que tothom es podrà descarregar i ajudar a difondre el festival.

Una altra novetat és la incorporació com a col·laboradors del Centre Comercial Barnasud, el consolat del Japó, Zandaka i KM Rojo.

També s’incorporen nous espais, com la Unió de Cooperadors o el Barnasud, que se sumen a la Biblioteca Josep Soler Vidal i al parc de la Torre Lluc, que comptarà amb un escenari més.

Activitats

El punt culminant del Sakura Fest serà el diumenge 21 d’abril, a partir de les 10 del matí i fins a les 20 hores. Durant aquesta jornada es podrà gaudir de la mostra d’art jove, dels stands comercials i de restauració. i exposicions a La Casa Gran.

També hi haurà el concert de la banda local The Wild Challengers i les actuacions de La Kameband i les Younenki. Altres activitats programades són tallers per fer un kokedama (planta típica japonesa) i de creació d’uncraft (artesania japonesa); una taula rodona centrada a parlar d’Akira Toriyama (dissenyador de personatges i creador de Bola de Drac), concursos d’Idol i de Cosplay, i una master class de manga, entre altres propostes.

Però no només es viurà el món de la cultura japonesa aquest dia, la setmana prèvia, i per anar escalfant motors, s’han programat tot un seguit d’activitats. Així, es podrà gaudir de tornejos de Tekken i dragon ball; tallers de cuina japonesa, pintura i escriptura; exhibició de graffitis; cinema i moltes altres activitats que tindran lloc a la Casa Gran, les biblioteques, la Unió de Cooperadors o al cinema de Barnasud.

Per donar major visibilitat, es podran veure els carrers de la ciutat ambientats per l’ocasió i tothom que vulgui es podrà fer fotos al Photocall 360º instal·lat al Jardí del Museu.

Més informació de les activitats i inscripcions a: www.gavajove.cat.