null Gavà garanteix els ajuts alimentaris als menors vulnerables durant les vacances escolars

. L’Ajuntament mantindrà el suport als prop de 700 nens i nenes que han deixat de percebre la beca menjador davant la cancel·lació de les targetes moneder per part de la Generalitat durant el període no lectiu, mesura que es va fer pública a finals de juliol


L’Ajuntament de Gavà garantirà l’ajut alimentari a prop de 700 nens i nenes d’unes 500 famílies de Gavà fins que comenci el curs escolar al setembre per pal·liar els efectes de la decisió de la Generalitat de deixar inoperatives les targetes moneder distribuïdes durant l’emergència sanitària.

Només conèixer l’anunci del Govern autonòmic, a finals de juliol, les alcaldesses i els alcaldes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, entre elles Raquel Sánchez, van reclamar a la Generalitat que rectifiqués, en considerar la decisió inadmissible, i que es mantinguessin les targetes moneder durant les vacances escolars atenent l’actual situació de crisi per poder així donar resposta a les necessitats bàsiques d’alimentació dels infants vulnerables.

En declaracions als mitjans locals, l’alcaldessa ha remarcat la reacció que ha tingut l’Ajuntament i que des del primer moment “vam assumir el compromís de mantenir les targetes moneder per tal de garantir durant el període no lectiu, des d’agost i fins el 14 de setembre, aquest dret a l’alimentació”.

Davant la necessitat de donar una resposta ràpida i eficaç, l’Ajuntament ha articulat un dispositiu que permetrà garantir aquest suport alimentari fins que comencin les classes Aquest dispositiu consisteix en l’emissió i lliurament de targetes moneder, per un import de 4 euros diaris, que arribaran als infants de Gavà beneficiaris de les beques menjador.

A la sala d’exposicions de la Biblioteca Josep Soler i Vidal s’ha habilitat un espai per tal que les famílies vinguin a recollir-les. Raquel Sánchez ha afirmat que “com ja ha passat en altres ocasions els ajuntaments han hagut de reaccionar per tal de donar resposta a les necessitats essencials de les famílies i principalment dels nens i les nenes”.

Les famílies rebran 120 euros per cada nen/a a càrrec. Es preveu distribuir les targetes entre l’ 1 i el 10 de setembre i cobriran les despeses entre 1 d’agost i el 14 de setembre, data d’inici del curs escolar. El saldo de les targetes estarà disponible fins el 30 d’octubre.

Aquests ajuts extraordinaris i la preparació de tot el dispositiu suposaran un cost per a l’Ajuntament d’uns 110.000 euros. L’Ajuntament ha habilitat una partida extraordinària, que segons ha anunciat la Generalitat, podria ser retornada l’any vinent a través d’una addenda del Contracte Programa de Serveis Socials.