null L’alcaldessa anuncia noves mesures de suport al comerç i a la restauració de Gavà

. S’obrirà una nova línia d’ajuts per minimitzar l’impacte de les restriccions decretades per les autoritats sanitàries en aquests sectors . L’Ajuntament es compromet a ampliar la suspensió de la taxa de terrasses el 2021 i a estudiar altres accions fiscals i d’estímul al sector


 

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha mantingut avui una trobada virtual amb comerciants i restauradors de la ciutat per reafirmar el suport de l’Ajuntament a dos dels sectors més castigats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19 i conèixer les repercussions que estan tenint les últimes restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya. A la reunió han assistit més de 30 representants de les associacions comercials, de restauració i comerços i establiments de tota la ciutat.

A la trobada, Raquel Sánchez ha avançat algunes de les mesures que en breu es posaran en marxa per pal·liar la situació del sector comercial i de restauració, i que s’afegiran a les que s’han impulsat des de l’inici de l’emergència sanitària per un import global de 673.000 euros.

Una d’elles és la pròxima convocatòria d’ajuts a empreses i autònoms de Gavà, amb establiment obert al públic a la ciutat, que estiguin afectats per un tancament total o quasi total de l’activitat com a conseqüència d’una resolució adoptada per l’autoritat competent; com ha estat l’exemple de les últimes restriccions a bars, restaurants i centres d’estètica de la Generalitat.

La nova línia d’ajuts donarà continuïtat a la convocatòria que es va obrir el passat mes de juny, amb una partida de 300.000 euros, per a ajudes de 600 euros a autònoms i micropimes que van veure total o parcialment aturada l’activitat amb motiu de l’Estat d’Alarma. A data d’avui s’han aprovat 352 sol·licituds de les 472 rebudes, i s’han abonat 250 ajuts. El crèdit restant es destinarà a aquesta nova convocatòria que es preveu inicialment sobre 70.000 euros.

L’alcaldessa també s’ha compromès a repetir rebaixes fiscals per l’any 2021, amb la intenció d’alleugerir alguns costos fixes, tal i com demana el sector: com per exemple prorrogar l’exempció de les taxes d’ocupació de la via pública a les terrasses de bars i restaurants mentre duri el tancament o les afectacions als establiments. En el mateix sentit, l’Ajuntament està estudiant altres accions de caràcter fiscal i d’estímul de l’activitat del sector.

Raquel Sánchez ha remarcat que per a l’Ajuntament de Gavà és una prioritat, i una de les línies de treballs més destacades en el context de la pandèmia, recolzar al sector del comerç de proximitat, els serveis i la restauració de la ciutat, com element central de cohesió i dinamització de la ciutat. Més enllà de les ajudes econòmiques directes, es facilitarà tot l’acompanyament necessari per millorar la situació del sector.

 

Més que Mai Comerç de Gavà

Coincidint amb les noves restriccions, que comporten la limitació dels aforaments dels establiments comercials i el tancament de bars i restaurants, també s’ha donat un nou impuls a la plataforma on line “Més que Mai, Comerç de Gavà”. Creada el passat mes d’abril quants molts establiments estaven tancats, permetia als clients comprar vals per un determinat import, associats a alguna promoció i bescanviar-los per productes o serveis un cop acabat el confinament. Posteriorment s’ha mantingut amb un directori de botigues, informació de servei a domicili i ofertes especials, amb més de 150 empreses participants. L’Ajuntament ha destinat a la plataforma i a la seva dinamització un total de 30.000 euros.

L’Ajuntament treballa ara en la pròxima campanya de Nadal i en una campanya de suport al comerç de proximitat.

L’Ajuntament també reforça el suport als mercats municipals MercaGavà i El Centre. Des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament ha destinat prop de 90.000 euros en els controls d’aforament i en el reforç de desinfecció i neteja. Es preveu incrementar aquesta partida amb 25.000 euros més, destinats a la instal·lació de sistemes automatitzats de control d’aforament als dos mercats i a donar suport a la botiga on-line de MercaGavà.