Gavà

Què penso?

null Discurs d'investidura: dilluns 12 de juliol de 2021

Bona tarda a totes i a tots, agrair a les persones assistents; a la delegada del govern, benvinguda; alcaldes, alcaldesses; diputades, diputats que esteu aquí; senadors; representants d’entitats i col·lectius de la nostra ciutat; companys, companyes; a la meva família; als meus amics i amigues; per ser avui aquí, en un moment tan important per la nostra ciutat.

Vull també agrair la confiança del conjunt del grup municipal socialista pel seu suport unànime, no només en aquesta elecció com a alcaldessa de Gavà, sinó en tot el camí que hem fet i que continuarem fent en aquest present i en el futur d’aquesta que és una nova etapa que comença avui amb aquesta elecció.

Vull també reconèixer i que siguin les meves primeres paraules, per agrair profundament al conjunt de les companyes i companys, socialistes, de la meva agrupació, del PSC de Gavà per aglutinar-se al voltant d’aquest nou projecte que comencem totes i tots junts avui.

Com a progressista i com a veïna d’aquesta ciutat, el mínim que puc dir i que em deixa l’emoció i la responsabilitat, és agrair-vos tota la vostra confiança i que lluitaré en tot moment per retornar-la en forma de treball, passió, i orgull de formar part del projecte i el partit que m’ha fet avançar, créixer i enfortir constantment i sobretot a la nostra ciutat, portant-la als nivells més alts de progrés i de benestar.

Permeteu-me també que recordi en aquests moments la contribució fonamental dels alcaldes i alcaldessa d’aquesta ciutat.

Vull començar per Antonio Rodríguez, que va posar els fonaments de la Gavà democràtica que sortia d’un llarg forat de la dictadura, de l’impuls cap a la modernitat i la dignitat dels seus espais impulsat per Dídac Pestaña, de la important aportació i impuls per portar a Gavà al segle XXI i a noves perspectives de la mà de Joaquim Balsera i de la nova etapa de la Gavà més social, més oberta, més innovadora, més propera, permeable als nous reptes de futur i impulsada més enllà del seu territori cap a Espanya com a referent en moltes polítiques d’aquest consistori fruit de la gestió i lideratge de la nostra alcaldessa Raquel Sánchez.

No tinc dubtes i estic segura, de què tots i totes els que som aquí, més enllà de les diferents visions, reconeixem el compromís i la fermesa de cadascú d’ells a l’hora de defensar i impulsar el millor per Gavà. Són per mi un exemple i un marc per desenvolupar aquesta nova responsabilitat que avui assumeixo.

 

Permeteu-me que abans de seguir, ara com a nova alcaldessa de Gavà, reconegui a la ja ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, la veïna, companya i amiga Raquel Sánchez, la seva aportació en posar a la nostra ciutat com a referent comarcal i nacional en polítiques de desenvolupament dels nous reptes que afrontem tots els municipis, ha estat vital.

I ara sí a nivell personal, sé que li arribarà, gràcies a Raquel pel teu suport, per la teva empenta, per la teva força a l’hora de confiar en el conjunt dels meus companys de l’equip de govern i, en especial, en mi, per continuar reescrivint el present i el futur d’aquesta casa comú, de totes i tots els gavanencs i les gavanenques.

Regidores i regidors: els gavanencs i les gavanenques es mereixen un projecte que posi per damunt dels interessos partidistes, el present i el futur de cada veí i veïna de Gavà, perquè puguin cada dia apujar la persiana quotidiana de la seva vida.

És el moment de demanar, no manar, un compromís col·lectiu del conjunt dels partits que aquí estem representats per posar per damunt dels interessos de cada grup o de cada regidor i regidora, les necessitats de la ciutat i de les seves famílies.

Hem viscut una de les pandèmies més mortals i terribles d’aquests últims cent anys.

Una situació que ha trasbalsat i ha canviat la visió global i els reptes que fins ara eren prioritaris.

Vull aprofitar en aquest moment per recordar i posar a la memòria novament als gavanencs i gavanenques que ens han deixat, les víctimes de la covid-19.

I a les seves famílies, traslladar el mateix compromís que fins ara, per sortir junts i més forts com a ciutat després d’aquesta terrible crisi generada per la pandèmia.

És per això que m’agradaria fer un reconeixement públic i en aquest important moment, al conjunt dels grups municipals d’aquest consistori i dels regidors i regidores que formeu, que formem part d’aquest consistori, per haver estat al costat d’aquest govern local en aquests moments tan difícils patits per aquesta ciutat durant la pandèmia. Gràcies a totes i tots de tot cor. Penso que ha estat imprescindible.

Aquesta visió de ciutat i de responsabilitat global per la mateixa és la que espera de nosaltres la ciutadania de Gavà: esperen solvència, entesa i cohesió en els grans projectes de ciutat que afrontarem, com deia abans, per sortir encara més forts d’aquesta crisi produïda per la covid.

Espero i estic segura que trobaré en el conjunt dels regidors i regidores d’aquest consistori aquesta visió global de municipi que ens enfortirà pel present i pel futur. Així ho desitjo i estic convençuda que, en bona part, així serà.

Soc, i aquells que em coneixen ho saben, una gavanenca inconformista i lluitadora contra tot allò que no suma o que no construeix ciutat.

Soc una humil veïna, compromesa juntament amb moltes ciutadanes i ciutadans de Gavà, que no conceben cap altra manera d’aportar el seu granet de sorra si no és per mitjà del treball, i parlo del treball en un únic sentit: la defensa de l’ambició col·lectiva de fer de Gavà una ciutat plena d’oportunitats on tothom trobi espai per desenvolupar el seu projecte vital.

Vull impulsar un compromís marcat per la solidesa dels objectius socials, mediambientals, i econòmics que ens hem marcat com a municipi i que són les bases del full de ruta per la defensa de la dignitat social.

Com deia abans, ens correspon no només al govern local, sinó al conjunt dels representants polítics, econòmics i socials, mantenir-nos al costat de les famílies, els comerços, les empreses, els emprenedors i les entitats. De retornar a la normalitat com a municipi després d’aquesta incertesa.

Són per mi objectius fonamentals els que garanteixen entre d’altres, una ciutat encara més justa i sensible amb les necessitats de tots que la conformem.

És prioritat tot allò que estructura una futura ciutat sostenible que s’integra a l’entorn natural, i que continua potenciant les oportunitats al marc de les polítiques d’habitatge.

També objectius que reforcin i que facin d’aquesta ciutat un referent i un espai d’oportunitats de gènere i feminista; on la igualtat entre homes i dones sigui un eix identificatiu i instaurat a la normalitat de cada racó, espai i acció del nostre municipi.

Una ciutat, on capiguem totes i tots, sigui quina sigui la nostra forma d’estimar, on continuarem lluitant per ser referent en drets i llibertats.

Són també per mi prioritaris els objectius de què es deixin de banda i s’arrosseguin a la irrellevància total social i política, totes les tendències d’intolerància, de populisme, de conflicte que actualment, amenacen en forma de normalitat democràtica, i que són els discursos d’ultradreta.

Són també per mi i el grup socialista, al que represento, molt importants els objectius que segueixen impulsant i defensant sense cap escletxa, les conquestes socials, col·lectives i de ciutat que hem guanyat en aquests anys.

Són objectius prioritaris per aquest nou temps els nostres barris, les nostres escoles, les nostres entitats i els col·lectius socials, el nostre comerç local, els nostres emprenedors i emprenedores, els serveis públics de ciutat, la nostra gent gran, el nostre jovent i tots els projectes de progrés que van ser refermats i refrendats en les eleccions d’ara fa només dos anys.

Aquests objectius, com a govern progressista, segueixen plenament vigents en el full de ruta que avui començo a liderar. No només són objectius del meu partit i d’aquest govern municipal. Són objectius compartits per la majoria de la ciutadania de Gavà que va dir amb una àmplia majoria “sí” a aquest camí que avui prosseguim.

Soc una persona orgullosa de pertànyer al meu partit, però també soc ciutadana de Gavà. I avui, com sempre, he de posar als meus veïns i veïnes per damunt de tot.

Soc de partit, però no soc partidista.

Considero fonamental sumar per tirar endavant els projectes globals de ciutat que posin novament a Gavà com a centre generador de noves energies per afrontar un nou temps.

Vull que la ciutat tingui com a denominador comú l’enfortiment de la sortida de la crisi econòmica i social, i ens porti, fruit de l’entesa i el diàleg a compartir objectius comuns.

En definitiva, és moment de continuar caminant, tenir única i exclusivament a l’horitzó els gavanencs i les gavanenques i el seu present i futur.

Sense distraccions temporals ni relats èpics.

És moment, com fins ara, de treball, esforç, lluita, de desvetllaments per l’acció política de petit format: d’aquells problemes quotidians que preocupen al dia a dia dels nostres veïns i de les nostres veïnes.

Doncs bé, aquest serà l’únic horitzó per aquest govern municipal: el benestar i la defensa social dels gavanencs i de les gavanenques.

Sé que començo una nova etapa i com tota nova etapa, cal posar les bases per sumar.

És per això que, com he dit, al llarg de la meva intervenció, una de les primeres accions que impulsaré serà obrir en els propers dies una trobada amb cada un dels representants dels grups municipals per compartir amb ells aquest horitzó comú, aprofitant per enriquir i poder enfortir el full de ruta

Regidors i regidores, el camí que avui comença és un camí que té la mirada posada en l’interès dels gavanencs i de les gavanenques.

I abans d’acabar, em permetreu que agraeixi a la meva família, el meu fill Jan, qui ha comprès els meus horaris i del que he après molt. Gràcies Jan. Els meus pares que m’han donat suport, també emocional, per cada pas de la meva vida. Al meu germà i a la meva cunyada per estar sempre enfocant el costat positiu de la meva vida. I també vull agrair als amics i amigues que avui m’acompanyen, de veritat moltes gràcies. I també, com no, vull agrair als treballadors i treballadores d’aquest Ajuntament per tota la feina que han fet fins ara i per la que farem plegats en aquesta nova etapa.

I ara sí, sent profundament conscient de la responsabilitat que assumeixo, ho soc, demano a aquest consistori : passió, il·lusió, treball, compromís i esperança per la nostra ciutat, de Gavà.

 

Visca Gavà i visca la seva gent. Gràcies.