Gavà

Noticias

null Setmana Mobilitat Sostenible i Segura. Per una mobilitat sense emissions

Setmana Mobilitat Sostenible i Segura. Per una mobilitat sense emissions

Del 16 al 22 de setembre


Gavà se suma, un any més, a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb la organització de diferents activitats virtuals que tindran lloc del 16 al 22 de setembre amb l’afany de fomentar el respecte pel medi ambient, com ser més sostenibles i com aprofitar l’espai públic de la nostra ciutat per moure’ns de manera més segura i activa, reduint les emissions al nostre entorn.

S’ha demostrat que el coronavirus està provocant una major mortalitat a les zones amb una atmosfera més contaminada, per tant aquests propers mesos i anys han de ser una oportunitat per accelerar en el canvi d’hàbits en la ciutadania. Cal reduir l’ús del vehicle privat motoritzat amb motor tèrmic, alhora que s’impulsa la mobilitat activa i saludable per tal de donar fi al sedentarisme del confinament amb nous hàbits més saludables.

D’altra banda, molt probablement la recuperació de la crisi sanitària vindrà acompanyada durant molts anys d’una important crisi econòmica i social, per tant novament el transport públic i la mobilitat activa hauran de jugar un paper indispensable, ja que es tracta dels mitjans de transport més econòmics i accessibles per a tothom. Cal lluitar també per a que els nous requeriments de distanciament social no penalitzin l’ús del transport públic en el qual s’estan implantant les mesures de seguretat necessàries per a que els seus usuaris viatgin segurs.

 

PROGRAMA

ACTIVITAT VIRTUAL: REPTES PER UNA MOBILITAT SOSTENIBLE I ACTIVA

Fins el divendres 24 de setembre assoleix els reptes per moure’ns de manera més sostenible, activa i sense emissions. Durant la setmana us proposarem diferents reptes i jocs per conèixer quins hàbits poden afavorir una mobilitat sense emissions i uns hàbits de mobilitat més activa i sostenible. Comparteix-ho a les xarxes socials amb el #MobilitatGavà2020 i aconsegueix un lot de productes per ser més sostenible!

Exposició virtual: fes teu el carrer! amb el recull de projectes i actuacions que en matèria de mobilitat sostenible s’han materialitzat a Gavà en els darrers anys. Consulta aquí la mostra

 

XERRADA VIRTUAL: MOBILITAT SOSTENIBLE I ACTIVA EN TEMPS DE COVID

A càrrec de: Francesc Mauri, meteoròleg i presentador de TV3

Dimecres  23 de setembre de 18 a 19.30 h

Inscripcions a comunicacioambiental@gava.cat