Gavà

Qué pienso?

null ARTICLE DE L'ALCALDESSA - EL BRUGUERS - SETEMBRE 2021

Bon curs per a tothom

 

Pocs dies abans de començar el curs vaig visitar els centres públics de primària on aquest estiu hem fet, un any més des de l’Ajuntament, obres de millora per valor de 200.000 euros. Vaig poder constatar com és d’important donar suport a les escoles —i així ho seguirem fent— perquè, més enllà de les competències, l’educació és de la nostra incumbència i mai no deixarem de fer el que toca. I això també vol dir reclamar a la Generalitat, que és l’administració educativa a Catalunya, que compleixi amb les seves obligacions: completant l’ampliació de l’Institut Escola Gavà Mar, abordant d’una vegada per totes la reforma integral de l’Institut Bruguers i dedicant a tots els centres de la ciutat l’atenció que mereixen.

 

Però el que sobretot vaig constatar aquell dia, i també en les reunions que he mantingut amb les direccions dels diferents centres escolars, és l’empenta, la vocació i la professionalitat de la nostra comunitat educativa. Com a mare en tinc constància, també en les meves anteriors responsabilitats a l’Ajuntament, i ara com a alcaldessa ho puc ratificar. Per això vull agrair una vegada més la seva feina i la seva capacitat de superació, sovint en circumstàncies tan difícils com les que ha provocat la pandèmia.

 

Les escoles i els instituts són un dels millors indicadors per mesurar, ara més que mai, la salut i l’ànim de la societat, i si l’educació evoluciona bé, Gavà anirà cada dia millor.

 

Parlar d’educació vol dir parlar també de les famílies i per això hem posat en marxa una nova convocatòria de beques. Prop de 200.000 euros és la dotació inicial d’ajuts per a aquest curs. Podeu presentar sol·licituds fins al 29 d’octubre. No deixeu de consultar les bases i mireu quines són les necessitats que us podem ajudar a cobrir. I una altra recomanació, una petició que us faig: si us plau, vacuneu els vostres fills i filles. La Covid encara està entre nosaltres, i tot i que l’evolució és cada dia més positiva, no s’hi val a badar. Per responsabilitat, per seguretat i per solidaritat convé que el màxim nombre de persones estiguin vacunades; és el millor per a totes i tots.

 

I permeteu-me una darrera recomanació: llegiu el fulletó que us oferim en aquest Bruguers, «Al setembre tot comença». Hi trobareu cursos, activitats i formació, un bon grapat de possibilitats per començar el curs en tots els àmbits i per a tots els col·lectius. Sí, és ben cert que hem tingut problemes en les inscripcions de les activitats extraescolars que es fan a les piscines municipals, i demano novament disculpes a les famílies que ho han patit, però hi hem posat la solució més justa i eficaç possible i treballem perquè el sistema funcioni millor en pròximes convocatòries. Al cap i a la fi, aquesta és la nostra obligació i el meu compromís com a alcaldessa: esforçar-nos cada dia perquè les veïnes i els veïns de Gavà tinguin uns serveis millors, amb un Ajuntament al seu costat.

 

En aquesta tasca, apassionant, em tindreu sempre a prop, als carrers, als barris, a les xarxes socials. Bon curs a tothom!