QUÈ ÉS GAVÀ OBERT?

 

Gavà Obert és el portal de dades obertes de l'Ajuntament de Gavà. Que consisteix en posar a disposició de la ciutadania certes bases de dades de l'administració sense cap limitació tècnica o legal d´ús i en un format reutilitzable amb l'objectiu de:

 

  • Fomentar la transparència i el control democràtic: Es tracta de facilitar totes les dades a la ciutadania en un format reutilitzable perquè pugui analitzar i avaluar la gestió pública.

 

  • Generar innovació i riquesa a la societat: Amb l'obertura de les dades qualsevol ciutadà i empresa pot aprofitar-les per generar nous serveis i aplicacions pel conjunt de la societat i així complementar els que presta l'Administració. Per això facilitarem les dades en format obert, accessible i reutilizable.

 

  • Millora de l'eficàcia i l'eficiència perquè els ciutadans i organitzacions puguin crear serveis en col·laboració amb l'Administració.

 

  • Facilitar la interoperabilitat entre administracions: S'unifiquen els formats en què l'Administració ofereix la seva informació al públic perquè se'n puguin crear nous serveis que utilitzin dades de diferents administracions.

 

 

QUÉ ES POT FER AMB AQUESTES DADES?

 

La ciutadania, les empreses i les institucions poden fer un ús lliure d'aquestes dades per consultar-les o pel desenvolupament d'aplicacions.

 

El tipus d'aplicacions que es poden construir amb les dades lliberades són molt diverses. Des d'aplicacions que avisen de les incidències en el transport públic, a serveis per localitzar les farmàcies de guàrdia que estan obertes a partir de la teva posició en el mapa, a un buscador d'equipaments de la ciutat que permeti localitzar centres esportius, equipament sanitaris, entre d'altres.

 

 

PARTICIPACIÓ EN OPEN DATA

 

Hem detectat que la participació ciutadana és clau per conèixer quines són les dades que més potencial de reutilització tenen i quines són les que més afavoreixen la transparència. Per aquest motiu, hem obert canals on els ciutadans i empreses reutilitzadores poden expressar les seves preferències. Us animen a que expresseu les vostres prioritats d'obertura.

 

Per altra banda, l'Ajuntament vol estimular la reutilització de la informació del sector públic, i us convidem a que poseu en el nostre coneixement tots els projectes que desenvolupeu, tant ciutadania com empreses derivat de l'ús del conjunt de les dades.

 


Videotutorials

Presentació Portal de Dades Obertes: GavaObert

Què puc fer amb les dades?

 

GLOSSARI DE TERMES ECONÒMICS