Des del 30 d’abril l’Ajuntament de Gavà té activada la zona taronja a la platja de Gavà. Aquest estiu s’incrementa el nombre de places d’aparcament al afegir el carrer Salou, sumant un total de 540.

 

Durant els caps de setmana i festius fins al 25 de setembre, de 9 a 20 hores, només hi podran estacionar els vehicles censats a Gavà, així com els vehicles de rènting i cotxes d’empresa dels ciutadans de Gavà, que han d’estar donats d’alta.

 

La zona taronja té per objectiu incentivar l’ús del transport col·lectiu i reduir el trànsit privat, i alhora facilita als residents de Gavà que puguin aparcar al barri marítim. La seva posada en marxa té com a finalitat millorar la gestió de la mobilitat en previsió d’una possible afluència important de vehicles a Gavà Mar.

La zona taronja està distribuïda als carrers d’Alcanar, Ametlla, Amposta, Arenys, l’Escala, Cubelles (entre Alcanar i Llevant), Cunit (entre Blanes i Palafrugell), Garraf, Palamós, Palafrugell, Roses i Salou. D’altra banda, a l’aparcament de l’avinguda Europa nº 36 podran estacionar els vehicles censats a Gavà i els ECO i CERO de qualsevol municipi.

En els pròxims dies, els establiments comercials i de restauració de Gavà Mar podran oferir als seus clients autoritzacions per estacionar, en nombre i temps limitat, en les zones d’aparcament restringit.

La zona taronja s’avança al dispositiu de mobilitat sostenible que es posarà en marxa l’1 de juny, tret de sortida de la temporada de platges. Un dispositiu que afavoreix l’ús del transport públic i els trajectes a peu i en bicicleta, com a alternatives reals al vehicle privat, i que promou una major fluïdesa i pacificació dels carrers i de l’espai públic. En definitiva, cerca l’equilibri entre l’ús lúdic de la platja amb la preservació del caràcter urbà i residencial de Gavà Mar i dels seus valors ambientals.