A l'estiu Ajuntament de Gavà activa la zona taronja a les platges de Gavà. En 2023 el nombre de places reservades a veïns i veïnes de la ciutat és de 650. 

 

Durant els caps de setmana i festius, de 9 a 21 hores, només poden estacionar els vehicles censats a Gavà, així com els vehicles de rènting i cotxes d’empresa dels ciutadans de Gavà, que han d’estar donats d’alta.

 

La zona taronja té per objectiu facilitar als residents de Gavà que puguin aparcar al barri marítim. La seva posada en marxa també persegueix incentivar l'ús del transport col·lectiu i reduir el trànsit privat, amb la finalitat de millorar la gestió de la mobilitat en previsió de la important alfuència de vehicles a Gavà Mar durant la temporada d'estiu.

La zona taronja està distribuïda als carrers d’Alcanar, Ametlla, Amposta, Arenys, L'Escala, Cubelles (entre Alcanar i Llevant), Cunit, Garraf, Labors Agrícoles, Palamós, Palafrugell, Roses, Salou i Vandellòs. D’altra banda, s’habilitarà de nou l’aparcament de l’avinguda Europa nº 36, on podran estacionar els vehicles censats a Gavà i els ECO i CERO de qualsevol municipi.

Mapa zona taronja estiu 2022 

Es tracta d'un dispositiu que afavoreix l’ús del transport públic, amb la gratuïtat del servei d'autobús els caps de setmana i festius, i els trajectes a peu i en bicicleta, com a alternatives reals al vehicle privat. Per poder aparcar la bicicleta es disposa d'aparcament ene ls diferents carrers que donen a la platja i també es disposa de pàrquings de bici a peu de sorra i un bicibox.  El dispostitu vol promoure una major fluidesa i pacificació dels carrers i de l'espai públic. En definitiva, es persegueix cercar l'equilibri entre l'ús lúdic de la platja amb la preservació del caràcter urbà i residencial de Gavà Mar i dels seus valors ambientals.  

Més informació