L'alcaldessa

Biografia

Raquel Sánchez Jiménez

Vaig néixer a Gavà, ciutat on sempre he viscut, el dia 18 de novembre de 1975. Estic casada i sóc mare de dos fills, el Gabriel i el Marcel.

Vaig estudiar a l'escola Immaculada Concepció i més tard a l'Institut Bruguers de Gavà.

Em vaig llicenciar en Dret a l' Universitat de Barcelona i vaig cursar un Màster en Dret del Treball i la Seguretat Social a la Universitat Pompeu Fabra.

Durant els primers anys de la meva carrera professional vaig exercir d'advocada en un despatx de Barcelona. Posteriorment vaig fundar, amb dos companys més, un despatx propi a la ciutat veïna de Castelldefels. L'exercici d'aquesta professió em va despertar un gran  interès pels afers públics i un profund sentit de la justícia social.

Des de les eleccions municipals de 2007, sóc regidora del PSC a l'Ajuntament de Gavà. Entre els anys 2007-2011 vaig ser tinenta d'alcalde d'Economia i Hisenda, Recursos Humans i Serveis Generals i portaveu del grup municipal socialista. Els dos primers anys del mandat 2011-2015, vaig ser tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Promoció Econòmica, Medi ambient i Sostenibilitat i alhora portaveu del grup socialista. Aquestes importants responsabilitats m'han permès tenir un coneixement transversal de l'administració.

L'any 2012 vaig ser escollida primera secretària del PSC Gavà. Formo part de la Comissió Executiva del PSC del Baix Llobregat i sóc membre del Consell Nacional del PSC.

El 15 de febrer de 2014 vaig ser elegida alcaldessa agafant el testimoni de Joaquim Balsera. Després de les eleccions municipals del 24 de maig de 2015, que les va guanyar el PSC, el 13 de juny vaig ser alcaldessa pel mandat 2015-2019. El 15 de juny de 2019, vaig ser reelegida després que la candidatura socialista obtingués la majoria absoluta als comicis locals del 26 de maig.

El 30 de juliol de 2019 vaig vair ser nomenada vicepresidenta institucional de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en el ple extraordinari del consell metropolità on va quedar aprovat el cartipàs del mandat 2019-2023.

El 22 de juliol de 2015 vaig ser nomenada Vicepresidenta Primera del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Des del 24 de novembre del 2015,  sóc Vicepresidenta Segona de la Red Española de Ciudades por el Clima.

Des de novembre de 2019, sóc Vicepresidenta del Comitè Executiu de l'Airport Regions Council.

Des de novembre de 2016, formo part de l'executiva del PSC. Fins al desembre de 2019 com a Secretària de Polítiques de les Dones, i a partir del mateix mes com a Secretària d'Estratègia i Clima.

El 2 d'abril de 2020 vaig estar escollida com a representant de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en el Consell Nacional del Clima

Des del 16 de juny de 2020 sóc Patrona de l’Institut Cerdà.

 

Retribució anual bruta - 59.539,31 €

QUÈ PENSO?

 • La vida sigue (El Bruguers- octubre 2020)

  "El coronavirus sigue aquí y tenemos que continuar actuando con la máxima prudencia. Los contagios en Gavà están a fecha de hoy bastante estables, pero todas las precauciones son necesarias."

  Llegir més

  6 d’octubre de 2020

 • La hora de la unión y el compromiso: article a El Far.cat 9 juliol 2020

  "La pandemia de la Covid ha provocado una crisis sanitaria, económica y social sin precedentes. Y los Ayuntamientos, tal como hicimos nada más decretarse la alarma sanitaria, tenemos que seguir ejerciendo un papel de liderazgo. Por compromiso y por responsabilidad con una ciudadanía para la que somos su administración de referencia."

  Llegir més

  14 de juliol de 2020

Veure-ho tot