Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2020

Gavà s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2020, enguany amb activitats virtuals al voltant de l’estalvi i eficiència energètica, energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic. Ara, les persones tenim la clau per capgirar la situació a través de la participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

Entre els compromisos assumits per l’Ajuntament de Gavà, amb la signatura del pacte d’alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local, hi ha la celebració anual de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. L’objectiu de la celebració d’aquesta setmana a tot Europa és conscienciar sobre l’excessiu i ineficient consum d’energia actual i d’alertar sobre les seves conseqüències i presentant alternatives per estalviar energia i diners. Des de l’Ajuntament de Gavà és vol treballar per assolir els objectius marcats de cara a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i promoure el consum d’energies renovables entre la ciutadania.

Per celebrar-ho s’han organitzat un seguit d’activitats en format virtual per la ciutadania amb l’objectiu de fomentar l’educació i la sensibilització ambiental, com per exemple un escape room sobre l’emergència climàtica per tota la família, xerrades sobre estalvi energètic a la llar i un seguit de jocs online per als més petits.