Distintiu "Gavà Comerç de Qualitat"

L'Ajuntament de Gavà reconeix i impulsa la qualitat dels establiments comercials, de serveis i restauració de la ciutat, mitjançant la creació del distintiu "Gavà Comerç de Qualitat".

Aquest distintitu és un reconeixement als esforços del sector comercial en quan a la bona gestió i control del negocio, al coneixement del client, al concepte de millora continuada i cerca de la competitivitat professional, tot amb l'objectiu d'oferir el millor servei a la clientela.

És una senyalització de l'establiment davant la seva clientela que l'identifica com establiment que desenvolupa unes bones pràctiques comercials.

Aquesta acció compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Dinamització comercial: Fires

Firà d'Espàrrecs

La primera edició de la que avui coneixem com la Fira d'Espàrrecs es va celebrar el 22 de maig de 1932 i va néixer com un Concurs Exposició d'Espàrrecs on els pagesos volien mostrar un producte autòcton que només es cultiva als camps situats a les Sorres de Gavà.

La Fira s'ha adaptat als nous temps i a les noves necessitats tant dels seus pagesos com dels visitants. Així, la transformació econòmica que ha experimentat Gavà es reflecteix al recinte firal, format per la plaça de Jaume Balmes, el carrer de Sant Pere, el carrer de Martí l'Humà i el pavelló Jacme March, que acull la Mostra Agrícola.

Així, a més de conservar la seva vessant agrícola, element identificatiu d'aquesta mostra (amb les paneres artístiques, amb productes del camp i els lots d'espàrrecs) la Fira ha anat incorporant altres sectors com el comercial i el de la restauració. Així, a GastroGavà, l'espai gastronòmic de la Fira, els restauradors locals ofereixen la seva oferta culinària que inclou l'espàrrec com a ingredient. A més, any rere any, es treballar per incorporar novetats atractives i expectants per a un públic cada cop més divers.

La Fira d'Espàrrecs està organitzada per l'Ajuntament de Gavà, amb la col·laboració, en la seva vessant agrícola, de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, i de l'Agrupació de Restauradors de Gavà i l'Associació de Gatronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), en la vessant gastronòmica.

 

Mercat de Sant Nicasi

El Mercat de Sant Nicasi és una fira històrica de la ciutat de Gavà, que forma part de les accions incloses al Pla de Dinamització Comercial del municipi i dels esdeveniments que constitueixen una eina de promoció de la ciutat.

Se celebra al voltant de la festivitat de la festa d'hivern de Sant Nicasi, que se celebra el 14 de desembre, prop de les festes de Nadal.

El Mercat, organitzat per l'Ajuntament, mitjançant el departament de Comerç, Turisme i Fires, s'articula al llarg de la Rambla de Gavà i als seus voltants, i s'estableixen espais diferenciats per a la participació d'artesans, comerços i entitats locals.

El Mercat ofereix a més de productes per la seva compra, informació sobre els actius turístics de la ciutat i un programa d'activitats familiars, a on els visitants poden gaudir, de les actuacions musicals, tallers, servei de photocall, cercaviles i un concurs de guarniments de les parades de comerç local.

Al Mercat poden participar establiments comercials, empreses de serveis i restauració. Els participants han d'aportar els següets documents:

-Sol·licitud d'inscripció

-Fotografia de la parada (en el cas dels artesans)

-Fotcòpia del DNI (en el cas d'empresaris/àries de Gavà sense punt de venda)

-Alta de l'activitat o últim rebut d'autònom

-Assegurança de responsabilitat civil de la parada

-Certificació en higiene alimentària, en cas de parades d'alimentació.

 

Actualment les inscripcions no estan obertes.

 

Per qualsevol consulta o dubte contactar amb:

Unitat de Comerç, Turisme i Fires de l'Ajuntament de Gavà

Tel. 93 263 91 43

C/E: comercifires@gava.cat