Gavà

Notícies

null Inaugurat a Gavà l’hort urbà Regreen

Inaugurat a Gavà l’hort urbà Regreen

El projecte pilot, que promou l’ús de l’aigua regenerada, s’instal·la en el Casal Municipal de Can Tintorer


L’hort urbà Regreen està promogut per Aigües de Barcelona i Cetaqua juntament amb l’Ajuntament de Gavà. Aquest projecte pilot d’innovació vol demostrar el potencial de l’ús de l’aigua regenerada per a l’agricultura urbana.

Es tracta d’una iniciativa público-privada d’innovació que té per objectiu contribuir a l’economia circular a l’Àrea de Barcelona donant una segona vida a l’aigua i així fer front a un context d’emergència hídrica que generi oportunitats de desenvolupament sostenible.

La finalitat és utilitzar aigua regenerada per l’agricultura hidropònica, que cultiva plantes utilitzant substrats minerals en comptes de sòl agrícola, així s’estalvia consum d’aigua i fertilitzants i s’aconsegueixen cultius d’alta qualitat mitjançant el control de les dosis de nutrients.  Aquests tipus de cultius es poden desenvolupar en condicions desfavorables, com per exemple a ciutats amb poca aigua i espai, un fet que suposa un gran avantatge respecte a l’agricultura mitjançant el reg convencional.

En el context actual d’emergència climàtica i d’alerta de sequera a bona part de Catalunya, el dèficit hídric posa de manifest que cal apostar per solucions circulars. És per aquest motiu, que cal promoure recursos hídrics alternatius, com és el cas de l’aigua regenerada, que són l’opció més sostenible per afrontar aquest repte. Segons l’Agència Catalana de l’Aigua, el canvi climàtic provocarà una reducció del 22% dels recursos hídrics al litoral català l’any 2050.