Gavà

Notícies

null 6a Jornada Por una Economía Circular y Competitiva

6a Jornada Por una Economía Circular y Competitiva

La jornada tindrà lloc el 12 d'abril


Dimecres 12 d’abril, l’alcaldessa de Gavà i vicepresidenta segona de la Red Española de Ciudades por el Clima, Gemma Badia presidirà la inauguració de la 6a jornada “Por una Economía Circular y Competitiva”.

Durant la jornada es debatrà entorn de la gestió circular dels recursos hídrics i la seva escassetat, noves oportunitats de la Bioeconomia i la gestió verda de l’energia,  posant damunt la taula el paper de les institucions públiques en l’economia circular. Així mateix, es donaran a conèixer les novetats d’aquest nou model econòmic i es compartiran experiències relacionades amb el futur verd i sostenible de les ciutats.

Una jornada iniciada amb una conferència de Nicola Cerantola, fundador d’Ecologing i divulgador d’Ecocanvas, una metodologia pel disseny, prototip i validació de models de negoci basats en economia circular. A més, participaran ponents europeus com David Newman, director de l’Oficina Europea de Bioeconomia, i representants de municipis nacionals i internacionals.

Durant l’esdeveniment coneixerem de primera els resultats de la implantació d'estratègies innovadores per accelerar la transició circular en municipis propers com Sevilla, Murcia o Ispáster (País Basc). Alhora tindrem l’oportunitat de conèixer el cas d’èxit de la ciutat internacional de Bradford, qui exposarà la seva pràctica pionera en solucions verdes i blaves per la mitigació del canvi climàtic i la gestió de l’aigua.

Aquestes taules d’experiències i debat estaran moderades per experts en la matèria, tots ells representants del HUB ECCUS.

Aquest any, com a novetat, es realitzarà per la tarda un taller Ecocanvas per a posar en pràctica els coneixements exposats durant el matí amb l’objectiu de dissenyar projectes més circulars, dirigit per Nicola Cerantola.

“Por una Economía Circular y Competitiva” esdevé un punt de trobada d’empreses, administracions i experts nacionals i internacionals amb l’objectiu de donar un major impuls a l’economia circular.

La jornada tindrà lloc el 12 d'abril a l'hotel AC Gavà Mar a partir de les 9.30 i es perllongarà durant tot el dia. 

Programa i inscripcions