Gavà

Notícies

null Platja per a gossos

Platja per a gossos

Entrarà en servei durant el mes de juliol


Aquest estiu, la platja de Gavà comptarà amb un espai, de prop de 1.000m2, perquè hi accedeixin els ciutadans i ciutadanes amb gossos. L’àrea estarà situada a la platja de les Marines, entre els carrers de Tamarit i de Salou i serà la primera que hi haurà a la zona delta.

És previst que la platja per a gossos s’obri al mes de juliol, un cop estiguin tramitats tots els permisos i s’hagi executat l’obra. L’espai estarà operatiu fins a l’11 de setembre, de dilluns a diumenge de 10 a 19 hores.

 

L’espai tindrà forma de trapezi irregular amb una llargada de prop de 50 metres i un ample de 22 metres, amb una capacitat per a 65 persones i entre 35 i 40 gossos.

L’espai deixa un pas lliure d’uns quatre metres pel costat de les dunes pel pas de vehicles d’emergència i un pas lliure de sis metres pel costat de la zona d’aigua pel pas de tots els usuaris i manteniment de les platges.

 

Aquest espai estarà equipat amb un mòdul prefabricat que servirà de punt d’informació, control i accés a la platja. La seva delimitació respecte a la resta de la platja es farà a través de tanques metàl·liques perimetrals. Així mateix, es dotarà d’una escomesa d’aigua per donar serveis a la dutxa i a la font per ús exclusiu dels gossos. Per garantir la qualitat de l’espai es faran analítiques específiques de la sorra i de l’aigua de bany.

 

Normés d’ús

Per poder accedir a l’espai delimitat per a gossos, cal seguir tot un seguit de normes que garanteixi la bona convivència. L’incompliment de la normativa pot ocasionar la retirada de l’accés.

 

Per poder accedir, és indispensable que el gos estigui inscrit en el Cens Municipal d’Animals de Companyia i ha de dur la xapa censal a la corretja.  Per donar-lo d’alta cal fer els tràmits de forma telemàtica a través de la seu electrònica o bé presencialment a l’OAC de l’Ajuntament demanant cita prèvia als telèfons 93 263 91 00 i 900 66 33 88.

 

La persona propietària o acompanyant:

 • Ha d’acreditar el cens municipal mitjançant xapa censal i/o carnet o fitxa del cens municipal.
 • Ha de ser major d’edat i s’ha de responsabilitzar de l’animal en tot moment evitant causar molèsties a altres usuaris.
 • Ha d’evitar que causi danys a persones i/o altres gossos, desperfectes al mobiliari o embrutar els espais públics.
 • Ha de recollir les deposicions del seu gos i depositar-les en la paperera o contenidor d’escombraries de rebuig més proper.
 • Ha de mullar amb aigua la zona on hagi orinat el seu gos.

 

Pel que fa als gossos potencialment perillosos hi ha una normativa específica per tal d’evitar qualsevol tipus de problema amb la resta de gossos i/o banyistes. En aquest cas:

 • L’animal de companyia ha d’anar sempre lligat amb una corretja que no sigui extensible i inferior a dos metres.
 • Ha de dur sempre el morrió, inclòs al bany.
 • La persona propietària ha de ser major d’edat, dur la llicència municipal i no pot conduir més d’un gos potencialment perillós.

 

Per garantir la bona convivència entre els animals de companyia i els banyistes cal seguir tot un seguit de consells:

 • Que l’animal entri i surti de la platja subjecte amb corretja.
 • Portar el collaret o l’arnés en tot moment per facilitar la separació en cas que sigui necessari.
 • Queda prohibit rentar els animals a les dutxes públiques, amb sabó a la dutxa habilitada per a gossos i alimentar els animals a la platja.
 • Es recomana evitar les hores de màxima insolació.
 • Vetllar perquè el gos disposi d’aigua per evitar la deshidratació.