Gavà

Notícies

null Comencen les obres d’adequació del camí del Turó del Calamot

Comencen les obres d’adequació del camí del Turó del Calamot

. La intervenció, que afecta un tram de 2 km, dotarà el camí de les condicions necessàries per a la pràctica segura i agradable de l’esport i el lleure . El camí forma part d’un itinerari de 16 km que enllaçarà el Castell d’Eramprunyà i Gavà Mar


Aquesta setmana han començat els treballs d’adequació del Camí del Turó del Calamot al Camí del Cul per la Masia de ca n’Horta.

L’objectiu de la intervenció és dotar el camí, de 2 km de longitud, de les condicions necessàries perquè pugui ser utilitzat com a via verda per a vianants i ciclistes. És a dir, per a la pràctica segura i agradable de l’esport i el lleure en convivència amb l’espai natural.

El camí existent té una amplada mitjana de 2,5 m amb ferm de terreny natural. Parteix del Parc de Bombers fins a la cruïlla del c. Barcelona amb l’av. Bertran i Güell, passant pel turó del Calamot, el parc del Calamot, la masia de ca n’Horta, la carretera c-245 i el camí del Cul. Forma part d’un itinerari de 16 quilòmetres que enllaçarà el castell d’Eramprunyà fins a Gavà Mar.

El recorregut passa per pinedes, àmbits de garrofers i oliveres en una plataforma principalment de terra compactada i afloracions de pedra del Garraf.

Els treballs

Les obres mantenen el caràcter natural del camí actual, per la qual cosa es prioritzen els materials naturals i les reconduccions d’aigua que afavoreixen el seu manteniment.

Es crearà una plataforma de 2,6 metres d’amplada mitjana, amb un ferm homogeni i anivellat. Això comportarà la regularització de les plataformes, la incorporació de guals de vianants adaptats, i la reducció dels pendents.
Quedarà limitat el pas de vehicles de motor i de ciclistes de carretera o velocitat.

Afectació en l’arbrat

La vegetació envaeix el camí en alguns trams. En altres envaeixen els laterals. Es farà una desbrossada lateral per recuperar l’amplada del camí, i una desbrossada intensiva per recuperar la seva traça, atenent les necessitats.

L’obra no afecta cap arbre ni arbreda protegida pel Catàleg i ordenança d’arbres i arbredes d’interès a Gavà. Serà necessària la tala d’un conjunt d’arbres amb risc de caiguda per bolcament total o trencament parcial de l’arbre i possible afectació a les persones usuàries del camí. Es tracta de 10 exemplars de pi blanc i dos de pi pinyoner que poden comportar un risc de caiguda. Aquesta actuació està avalada per l’informe previ d’idoneïtat del Departament de Medi Ambient i Transició Ecològica, i estarà senyalitzada amb cartells informatius.